Ir a versión en castellano

Ricard Barberà ens explica l’empastre del bus llançadora.

Com a alcalde de Xirivella Ricard Barberà Guillem ja presentà al·legacions per a millorar, entre altres coses, el servici d’autobús llançadora (29/09/2018) i un recurs de reposició (26/04/2019). Ara que s’ha demostrat que, tal com està plantejat, el servici és un empastre, continuem pressionant la Conselleria perquè millore el servici d’autobús llançadora i l’allargue fins la parada de metro “Avinguda del Cid”.

Hauria de ser Alcaldia o la Regidoria de Mobilitat de l’Ajuntament de Xirivella els qui explicaren el problema, però no ho han fet. No passa res, Ricard vos l’explica en el vídeo. 

En el Ple de març Compromís Xirivella presentarà una moció perquè l’Ajuntament de Xirivella torne a reclamar a la Conselleria de Mobilitat que el servici arribe fins a l’estació de metro Avinguda del Cid. 

Encara que en l’avinguda de Cid hi ha dues parades, entre elles hi ha dos diferències importants. La primera és que la de Nou d’Octubre només té accés des d’una banda de l’avinguda del Cid. Això obliga la llançadora bé a parar a l’altura de l’Hospital General i fer després el gir per a tornar a Xirivella, bé a fer primer el gir i parar a l’altra banda, que és l’opció triada finalment perquè la maniobra és més senzilla. L’altra diferencia és la freqüència, que és major en Avinguda del Cid.

«Tal com esta plantejat —explica Ricard Barberà, portaveu de la formació— el servici s’ha demostrat que és un empastre perquè no servix per a acostar el metro a Xirivella, de fet sol anar buit. La gent preferix agafar l’autobús normal, les línies 160, 161 i 170, que els deixa just en la boca del metro d’Avinguda del Cid, una estació que té molt més servici que la de Nou d’Octubre.» 

Com a alcalde de Xirivella, Ricard Barberà ja va presentar, primer, en setembre de 2018, al·legacions al projecte de servici i, després, en maig de 2019, un recurs de reposició. En els dos moments estigué acompanyat en la reivindicació pels ajuntaments d’Alaquàs, Aldaia i Barri del Crist i per la Plataforma pel Transport Públic de l’Horta Sud sense que la Conselleria que dirigix Aracadi España atenguera la demanda.

«Fa dos anys que li ho avisàrem a la Conselleria: està bé que el bus llançadora tinga parada en l’Hospital General, perquè així el pot aprofitar la gent que va a l’Hospital, però sempre que tinga una segona parada en l’estació de metro que realment utilitza la gent, la d’Avinguda del Cid. Estem segurs que la Conselleria acabarà replantejant un servici que ha costat molt d’aconseguir i que pot ser molt útil per a Xirivella», conclou Ricard Barberà.

+Info

ℹ️ Moció per a prolongar el servici de bus llançadora fins a la parada de metro Avinguda del Cid

ℹ️ Al·legacions CV106 Xirivella

ℹ️ Resposta a les al·legacions presentades al projecte CV-106

ℹ️ Projecte definitiu CV106

ℹ️ Resolució aprovació projecte CV-106

ℹ️ Recurs reposició

ℹ️ Comunicat Ajuntament de Xirivella autobús llançadera

****************
Versión en castellano

Compromís reclama que el autobús llanzadera llegue a la parada de metro “Avinguda del Cid”

Como alcalde de Xirivella Ricard Barberà Guillem ya presentó alegaciones para mejorar, entre otras cosas, el servicio de autobús lanzadera (29/09/2018) y un recurso de reposición (26/04/2019). Ahora que se ha demostrado que, tal como está planteado, el servicio es un empastre, continuamos presionando la Conselleria para que mejore el servicio de autobús lanzadera y lo alargue hasta la parada de metro “Avenida del Cid”.

Tendría que ser Alcaldía o la Concejalía de Movilidad del Ayuntamiento de Xirivella quienes explicaran el problema, pero no lo han hecho. No pasa nada, Ricard os lo explica en el video siguiente. 

En el Pleno de marzo Compromís presentará una moción para que el Ayuntamiento de Xirivella vuelva a reclamar a la Conselleria de Movilidad que el servicio llegue hasta la estación de metro Avenida del Cid. 

Aunque en la avenida de Cid hay dos paradas, entre ellas hay dos diferencias importantes. La primera es que la de Nou d’Octubre solo tiene acceso desde un lado de la avenida del Cid. Esto obliga a la lanzadera bien a parar a la altura del Hospital General y hacer después el giro para volver a Xirivella, bien a hacer primero el giro y parar a la otra parte, que es la opción elegida finalmente porque la maniobra de giro es más sencilla. La otra diferencia es la frecuencia, que es mayor en Avenida del Cid.

«Tal como esta planteado —explica Ricard Barberà, portavoz de la formación— el servicio se ha demostrado que es un empastre porque no sirve para acercar el metro a Xirivella, de hecho suele ir vacío. La gente prefiere coger el autobús normal, las líneas 160, 161 y 170, que les deja justo en la boca del metro de Avenida del Cid, una estación que tiene mucho más servicio que la de Nou d’Octubre.» 

Como alcalde de Xirivella, Ricard Barberà ya presentó, primero, en septiembre de 2018, alegaciones al proyecto de servicio y, después, en mayo de 2019, un recurso de reposición. En los dos momentos estuvo acompañado en la reivindicación por los ayuntamientos de Alaquàs, Aldaia y Barrio de Cristo y por la Plataforma por el Transporte Público de L’Horta Sur sin que la Consellería que dirige Arcadi España atendiera la demanda.

«Hace más de dos años que se lo avisamos a la Conselleria: está bien que el bus lanzadera tenga parada en el Hospital General, porque así lo puede aprovechar la gente que va al Hospital, pero siempre que tenga una segunda parada en la estación de metro que realmente utiliza la gente, la de Avenida del Cid. Estamos seguros de que la Consellería acabará replanteando un servicio que ha costado mucho de conseguir y que si se corrige puede ser muy útil para Xirivella», concluye Ricard Barberà.

+Info

ℹ️ Moción para prolongar el servicio de bus lanzadera hasta la parada de metro Avinguda del Cid

ℹ️ Alegaciones CV106 Xirivella

ℹ️ Respuesta a las alegaciones presentadas al proyecto CV-106

ℹ️ Proyecto definitivo CV106

ℹ️ Resolución aprobación proyecte CV-106

ℹ️ Recurso reposición

ℹ️ Comunicado Ayuntamiento de Xirivella autobús lanzadera