Ricard Barberà Guillem, portaveu del Grup Municipal Compromís de l’Ajuntament de Xirivella presenta al ple de Xirivella la següent moció:

EXPOSICIÓ DE MOTIUS

En les últimes setmanes assistim atònits a la publicació de diferents notícies relacionades amb la trama de corrupció bastida al voltant dels fons de cooperació i solidaritat de la Generalitat. Fons de cooperació que depenia de l’antiga Conselleria de Cooperació dirigida pel senyor Rafael Blasco.

César Augusto Tauroni, empresari empresonat per aquesta trama de corrupció i home històricament pròxim a Rafael Blasco, cosa evidenciable pel to de les converses que han estat publicades en prensa i pels contractes que va rebre de Sanitat en l’època en que Blasco n’era el conceller; és l’autor de declaracions com: “Prioricemos lo nuestro, antes que lo de los negratas” o de les amenaces d’agressió sexual a la diputada de Compromís Mireia Molà en conversa amb el seu advocat (José Vicente Gómez Tejedor), 
“La violamos o cualquier barbaridad, ¿no?”“Sí, lo que sea”

Aquestes declaracions aparegudes en la premsa constitueixen fets que poden ser delictius i que posen en perill la integritat física i moral d’una diputada elegida democràticament pel poble valencià. Entenem que contra eixos comentaris la tolerància de les institucions democràtiques hauria de ser zero.

En un moment de crisi econòmica, però sobretot institucional i de valors cal lluitar per la regeneració democràtica, contra els corruptes que malbaraten els diners públics i contra les pràctiques mafioses. Per tot això

DEMANEM

1.      Que el l’Ajuntament de Xirivella es manifeste en contra d’aquestes declaracions condemnant les amenaces de violació a la diputada Mireia Mollà.

2.      Igualment, que l’Ajuntament de Xirivella condene de forma rotunda els insults i amenaces a periodistes i també a persones d’altres races.

3.      Demanar la dimissió cautelar de Rafael Blasco de tot càrrec públic.

4.      Que es comunique la present resolució a: a) les associacions de dones i feministes de Xirivella, b) les associacions de cooperació de Xirivella, així com a c) tots els partits polítics amb representació a les Corts Valencianes.

Ricard Barberà Guillem

Xirivella, 28 de maig de 2012