Ir a versión en castellano

Compromís per Xirivella presenta dijous vinent una moció en què demana que l’Ajuntament de Xirivella implante diverses mesures per a evitar els colps de calor entre els empleats municipals que han de treballar en l’exterior. 

«L’Ajuntament de Xirivella sempre ha mostrat preocupació i sensibilitat per la seguretat i la salut laboral del seus treballadors i treballadores. Però ara el canvi climàtic obliga a concretar les mesures de protecció del personal que ha de treballar en obres i altres activitats a l’exterior, en condicions extremes», explica Ricard Barberà, portaveu de Compromís per Xirivella. «Com han fet altres ajuntaments –continua el regidor, la primera mesura és reunir d’urgència el comité de seguretat i salut de l’Ajuntament».

La constatació que els fenòmens atmosfèrics extrems provocats pel canvi climàtic cada volta seran més freqüents obliga les administracions a prendre mesures de protecció dels seus treballadors i treballadores i també a vigilar l’actuació de les empreses subcontractades. En este sentit, Compromís per Xirivella considera necessari que l’Ajuntament flexibilitze horaris per a evitar els treballs a l’exterior en les hores més adverses. 

«Per desgràcia, cada volta hi haurà més onades de calor i episodis de vents extrems o de pluges intenses i l’Ajuntament hauria d’anar preparant-se; juntament amb les seccions sindicals, hauria de redactar uns protocols de prevenció que ajuden a reduir els riscos», conclou Barberà.

ℹ️  +INFO
➡ Moció: Per la salut laboral i la prevenció de colps de calor i altres situacions extremes
➡ Llig l’article en Levante-EMV, Horta Notícies, El Periòdic.com


Versión en castellano

Compromís Xirivella quiere más protección para el personal municipal ante la ola de calor 

Compromís per Xirivella presenta el próximo jueves una moción en la que pide que el Ayuntamiento de Xirivella implante varias medidas para evitar los golpes de calor entre los empleados municipales que tienen que trabajar en el exterior. 

«El Ayuntamiento de Xirivella siempre ha mostrado preocupación y sensibilidad por la seguridad y la salud laboral de sus trabajadores y trabajadoras. Pero ahora el cambio climático obliga a concretar las medidas de protección del personal que tiene que trabajar en obras y otras actividades en el exterior, en condiciones extremas», explica Ricard Barberà, portavoz de Compromís per Xirivella. «Como han hecho otros ayuntamientos –continúa el concejal, la primera medida es reunir de urgencia el comité de seguridad y salud del Ayuntamiento».

La constatación de que los fenómenos atmosféricos extremos provocados por el cambio climático cada vez serán más frecuentes obliga a las Administraciones a tomar medidas de protección de sus trabajadores y trabajadoras y también a vigilar la actuación de las empresas subcontratadas. En este sentido, Compromís por Xirivella considera necesario que el Ayuntamiento flexibilice horarios para evitar los trabajos en el exterior en las horas más adversas. 

«Por desgracia, cada vez habrá más olas de calor y episodios de vientos extremos o de lluvias intensas y el Ayuntamiento tendría que ir preparándose; junto con las secciones sindicales, tendría que redactar unos protocolos de prevención que ayuden a reducir los riesgos», concluye Barberà.

ℹ️  +INFO
➡ Moción: Moción por la salud laboral y la prevención de los golpes de calor y otras situaciones extremas
➡ Lee el artículo en Levante-EMV, Horta Notícies, El Periòdic.com