Ir a versión en castellano

Compromís per Xirivella llança el seu ‘passatge del terror’ per a reivindicar llum en la passarel·la

  • El Ministeri de Transports és el titular de la passarel·la que uneix Xirivella amb València
  • Cada noche centenars de vianants i ciclistes han de recórrer la passarel·la totalment a fosques

Un videoclip de terror, esta és la particular manera de Compromís per Xirivella de demanar una vegada més al Ministeri de Transports i Mobilitat que il·lumine la passarel·la que uneix Xirivella amb València. El vídeo inclou una gravació del trajecte, realitzada per un usuari habitual de la passarel·la, i es pot visualitzar en www.xirivella.compromis.net i en les xarxes socials de la formació. 

«Jo mateix passe sovint per la passarel·la i, si de dia ja és desagradable, de nit la veritat és que fa por, està totalment a fosques», explica Ricard Barberà, portaveu de Compromís per Xirivella.

La passarel·la en qüestió és la que uneix el pont de Xirivella amb l’avinguda del Cid i salva el bucle d’incorporació a la V-30. Esta passarel·la va ser una antiga reivindicació de Compromís, que el 2007 va tallar per primera vegada la V-30 per a reivindicar-la, tall que repetiria en diverses ocasions. Finalment el Ministeri va construir la passarel·la en 2014, però amb diverses deficiències que també va denunciar la formació valencianista: absència d’il·luminació, baranes massa baixes, superfície esvarosa i, sobretot, una inclinació superior a la permesa perquè es puga considerar accessible per a cadires de rodes i persones amb dificultats de mobilitat. 

Com és sabut, la reivindicació de Compromís va més enllà de la solució als problemes d’esta passarel·la. «Nosaltres necessitem una passarel·la com la que s’està fent a la Torre: independent del pont, ben il·luminada i segura, accessible i amb espais diferenciats per a vianants i ciclistes», explica Ricard Barberà. «No pot ser que 50 anys després de la construcció del Plan Sur, vianants i ciclistes encara estiguem anant a València per la vorera del pont. Tenim dret a una passarel·la digna. Però el Ministeri no ho veu així i projecta una ampliació de la V-30 que només pensa a facilitar el pas de més camions», conclou Barberà.Versión en castellano

Compromís per Xirivella lanza su ‘pasaje del terror’ para reivindicar luz en la pasarela

  • El Ministerio de Transportes es el titular de la pasarela que une Xirivella con València
  • Cada noche centenares de peatones y ciclistas tienen que recorrer la pasarela totalmente a oscuras

Xirivella, 27 octubre 2021

Un videoclip de terror, esta es la particular forma de Compromís per Xirivella de pedir una vez más al Ministerio de Transportes y Movilidad que ilumine la pasarela que une Xirivella con València. El vídeo incluye una grabación del trayecto, realizada por un usuario habitual de la pasarela, y se puede visualizar en www.xirivella.compromis.net y en las redes sociales de la formación.

«Yo mismo paso a menudo por la pasarela y, si de día ya es desagradable, por la noche la verdad que da miedo, está totalmente a oscuras», explica Ricard Barberà, portavoz de Compromís por Xirivella.

La pasarela en cuestión es la que une el puente de Xirivella con la avenida del Cid y salva el bucle de incorporación a la V-30. Esta pasarela fue una antigua reivindicación de Compromís, que el 2007 cortó por primera vez la V-30 para reivindicarla, corte que repetiría en varias ocasiones. Finalmente el Ministerio construyó la pasarela en 2014, pero con varias deficiencias que también denunció la formación valencianista: ausencia de iluminación, barandillas demasiadas bajas, superficie resbaladiza y, sobre todo, una inclinación superior a la permitida para que se pueda considerar accesible para sillas de ruedas y personas con dificultades de movilidad. 

Como es sabido, la reivindicación de Compromís va más allá de la solución a los problemas de esta pasarela. «Nosotros necesitamos una pasarela como la que se está haciendo en la Torre: independiente del puente, bien iluminada y segura, accesible y con espacios diferenciados para peatones y ciclistas», explica Ricard Barberà. «No puede ser que 50 años después de la construcción del Plan Sur, peatones y ciclistas todavía estemos yendo a València por la acera del puente. Tenemos derecho a una pasarela digna. Pero el Ministerio no lo ve así y proyecta una ampliación de la V-30 que solo está pensada para facilitar el paso de más camiones», concluye Barberà.