Ir a versión en castellano

Compromís per Xirivella presenta este dijous una moció perquè l’Ajuntament de Xirivella inste la Conselleria de Política Territorial, ara encapçalada per Rebeca Torró, a publicar el PMoMe. “Este document aborda qüestions clau per a Xirivella, per això no ens pareix correcte que, quasi sis mesos després d’haver-se anunciat, la Conselleria no l’haja publicat”, explica Ricard Barberà, portaveu de Compromís per Xirivella. 

Ricard Barberà: “Només el Govern del Botànic pot fer realitat les infraestructures i servicis que tanta falta ens fan, però a Xirivella necessitem certeses, no notes de premsa”

El Pla de Mobilitat Metropolità de l’Àrea de València recull, segons explicà el conseller Arcardi España en la presentació, necessitats històriques de Xirivella, Aldaia i Alaquàs, com el metro, una línia de metrotram, inversions en la C-3, un carril bus-VAO i una passarel·la per a vianants i ciclistes que unisca Xirivella i València, temes que Compromís per Xirivella ha reivindicat de sempre. “Nosaltres tenim claríssim que només el govern del Botànic pot fer realitat estes infraestructures i servicis que tanta falta ens fan, però a Xirivella necessitem certeses, no notes de premsa”, diu Barberà.

A més, el portaveu de Compromís per Xirivella explica que el PmoMe és tan important perquè en la pròxima legislatura l’àrea metropolitana de València té el repte de començar a construir ferramentes de cogovernança, potser a partir de una convenció d’alcaldes i alcaldesses. L’àrea metropolitana necessita estructures que permeten planificar les inversions, gestionar els serveis i aprofitar els recursos dels municipis amb la màxima eficàcia, com es va posar de manifest en la sessió ”Visió metropolitana” del Fòrum Urbà València 2030 que, a iniciativa de Joan Ribó, va reunir el passat dia 19 de maig alcaldes i alcaldesses de l’Horta i en la qual també participà Barberà. “Es tracta d’un debat molt interessant, en què Xirivella hauria de participar i tindre protagonisme des del primer moment perquè ens hi juguem molt. No entenem per què l’alcalde de Xirivella s’obstina a mantindre un perfil baix en un tema tan important”, critica Barberà.

Intervenció de Ricard Barberà de defensa de la moció.

************************************

Versión en castellano

Compromís Xirivella urge a la Consellería a publicar el PMoMe

  • Seis meses después de que el conseller España anunciara el Plan de Movilidad Metropolitano (PMoMe), este documento todavía no se ha publicado
  • El PMoMe recoge reivindicaciones históricas de Xirivella, como el metro, un metrotram y una pasarela para peatones y ciclistas.

Compromís per Xirivella presenta este jueves una moción para que el Ayuntamiento de Xirivella inste a la Consellería de Política Territorial, ahora encabezada por Rebeca Torró, a publicar el PMoMe. “Este documento aborda cuestiones clave para Xirivella, por eso no nos parece correcto que, casi seis meses después de haberse anunciado, la Consellería no lo haya publicado”, explica Ricard Barberà, portavoz de Compromís por Xirivella. 

Ricard Barberà: “Solo el Govern del Botànic puede hacer realidad lasinfraestructuras y servicios que tanta falta nos hacen, pero en Xirivella necesitamos certezas, no notas de prensa”

El Plan de Movilidad Metropolitano del área de València recoge, según explicó el conseller Arcardi España en la presentación, necesidades históricas de Xirivella, Aldaia y Alaquàs, como el metro, una línea de metrotram, inversiones en la línea de tren C-3, un carril bus-VAO y una pasarela para peatones y ciclistas que una Xirivella y València, temas que Compromís por Xirivella ha reivindicado de siempre. “Nosotros tenemos clarísimo que solo el Govern del Botànic puede hacer realidad estas infraestructuras y servicios que tanta falta nos hacen, pero en Xirivella necesitamos certezas, no notas de prensa”, dice Barberà.

Además, el portavoz de Compromís por Xirivella explica que el PMoMe és tan importante porque en la próxima legislatura el área metropolitana de València tiene el reto de empezar a construir herramientas de cogobernanza, quizás partiendo de una convención de alcaldes y alcaldesas. El área metropolitana necesita estructuras que permitan planificar las inversiones, gestionar los servicios y aprovechar los recursos de los municipios con la máxima eficacia, como se puso de manifiesto en la sesión “Visión metropolitana” del Fòrum Urbà València 2030 que, a iniciativa de Joan Ribó, reunió el pasado día 19 de mayo a alcaldes y alcaldesas de L’Horta y en la cual también participó Barberà. “Se trata de un debate muy interesante, en el que Xirivella tendría que participar y tener protagonismo desde el primer momento porque nos jugamos mucho. No entendemos por qué el alcalde de Xirivella se obstina en mantener un perfil bajo en un tema tan importante”, critica Barberà.

Intervención de Ricard Barberà de defensa de la moción