Ir a versión en castellano

Fa unes setmanes dèiem adéu a la 26a Mostra Internacional de Pallasses i Pallassos de Xirivella. Enguany, la majoria de les artistes han sigut dones. Nassos per la igualtat podria haver-se titulat esta edició de la Mostra, pel caràcter reivindicatiu, especialment per la igualtat, i per l’esforç fet per a visualitzar el treball i humor de les dones pallasses.

En esta ocasió  han sigut 14 espectacles, 7 activitats paral·leles i més de 6.500 espectadors i espectadores. Uns números que parlen del reconeixent i suport amb què compta la Mostra i que s’ha convertit en un element clau per a construir un projecte il·lusionant i amb futur per a Xirivella. Un element que continua sumant any rere any voluntats i adhesions perquè els xirivellers i xirivelleres ens estimem més el nostre poble i ens sentim cada vegada més part integrant del seu conjunt.

Revisant les etiquetes utilitzades en el Facebook de l’Ajuntament de Xirivella en les entrades que feien referència a la Mostra, costaria identificar que el que ha passat esta última setmana a Xirivella ha sigut la Mostra Internacional de Pallasses i Pallassos. Així, l’etiqueta més utilitzada, en un total de 19 ocasions i present en el 69% dels casos, ha estat #SomCultura. La segona etiqueta més utilitzada, només en dos ocasions, ha sigut #SomDiversió. Altres etiquetes, en concret tres, feien referència al caràcter reivindicatiu per la igualtat, com per exemple #SomCulturaEnIgualtat. Aquelles que contenien la paraula pallassa en l’etiqueta, no arriben al 10% de les etiquetes emprades, eren les següents: #MostraDePallasses, #PallassadesSolidàries i #PallassadesDeXirivella.

Sorprén, després del gran impacte que va tindre la Mostra de l’edició passada, quan complia 25 anys, que l’Ajuntament de Xirivella s’encabote a amagar la marca pallassa. I no és que ho diga jo ara, ens ho van dir clarament els tècnics de la Diputació de València quan parlàrem de la marca europea que havia de transmetre la nostra ciutat. Ens deien que Xirivella tenia una gran marca consolidada, que seria enveja de molts pobles i ciutats, i que incomprensiblement amagava. Eixa marca no era altra que la Mostra Internacional de Pallassos i Pallasses de Xirivella.

De nou, repassant les etiquetes, sorprén l’ús del genèric #SomCultura sense cap connotació pallassa ni referència a la ciutat de Xirivella. Potser per a algunes persones a Xirivella, encara, reconéixer-se en les etiquetes de #CiutatPallassa o #XirivellaPallassa els pot costar. Però sempre es pot matisar i subratllar aquells aspectes que l’acompanyen i ens agradaria destacar #SomIl·lusió, #SomRialla, #SomNassos, #SomEsperança…

Perquè reivindicar-nos com a #XirivellaPallassa és reivindicar els valors pallassos d’autoestima, confiança, automotivació, iniciativa, atreviment i també de superació davant el fracàs, tan necessari per a poder seguir millorant i avançant. Valors absolutament irrenunciables i indispensables en la societat actual en què vivim. Valors, en definitiva, amb què Xirivella, de la mà de la seua Mostra Pallassa, sempre suma i guanya.

La Mostra Internacional de Pallassos i Pallasses de Xirivella és una qüestió de nassos, de nassos de color roig intens, perquè #SomCiutatPallassa.

Ricard Barberà Guillem
Portaveu Grup Municipal Compromís per Xirivella

Levante-EMV 30 de novembe de 2019

 

*************

Cuestión de narices o el miedo a llamarnos #CiutatPallassa

Versión en castellano

Hace unas semanas decíamos adiós a la 26.ª Mostra Internacional de Pallasses i Pallassos de Xirivella. Este año, la mayoría de las artistas han sido mujeres. Narices por la igualdad podría haberse titulado esta edición de la Mostra, por el carácter reivindicativo, especialmente por la igualdad, y por el esfuerzo hecho para visualizar el trabajo y humor de las mujeres payasas.

En esta ocasión  han sido 14 espectáculos, 7 actividades paralelas y más de 6.500 espectadores y espectadoras. Unos números que hablan del reconociendo y apoyo con que cuenta la Mostra y que se ha convertido en un elemento clave para construir un proyecto ilusionante y con futuro para Xirivella. Un elemento que continúa sumando año tras año voluntades y adhesiones porque los xirivellers y xirivelleres estimemos más a nuestro pueblo y nos sintamos cada vez más parte integrante de su conjunto.

Revisando los hashtags utilizados en el Facebook del Ayuntamiento de Xirivella en las entradas que hacían referencia a la Mostra, costaría identificar que lo que ha pasado esta última semana en Xirivella ha sido la Mostra Internacional de Pallasses i Pallassos. Así, el hashtag más utilizado, en un total de 19 ocasiones y presente en el 69% de los casos, ha sido #SomCultura. El segundo hashtag más utilizado, solo en dos ocasiones, ha sido #SomDiversió. Otros hashtags, en concreto tres, hacían referencia al carácter reivindicativo por la igualdad, como por ejemplo #SomCulturaEnIgualtat. Aquellos que contenían la palabra pallassa en el hashtag, no llegan al 10% de los hashtags empleados, eran las siguientes: #MostraDePallasses, #PallassadesSolidàries i #PallassadesDeXirivella..

Sorprende, después del gran impacto que tuvo la Mostra de la edición pasada, cuando cumplía 25 años, que el Ayuntamiento de Xirivella se empecine en esconder la marca payasa. Y no es que lo diga yo ahora, nos lo dijeron claramente los técnicos de la Diputación de València cuando hablamos de la marca europea que tenía que transmitir nuestra ciudad. Nos decían que Xirivella tenía una gran marca consolidada, que sería envidia de muchos pueblos y ciudades, y que incomprensiblemente escondía. Esa marca no era otra que la Mostra Internacional de Pallasses i Pallassos de Xirivella.

De nuevo, repasando las etiquetas, sorprende el uso del genérico #SomCultura sin ninguna connotación payasa ni referencia a la ciudad de Xirivella. Quizás para algunas personas en Xirivella, todavía, reconocerse en los hashtags de #CiutatPallassa o #XirivellaPallassa les puede costar. Pero siempre se puede matizar y subrayar aquellos aspectos que lo acompañan y que nos gustaría destacar #SomIl·lusió, #SomRialla, #SomNassos, #SomEsperança…

Porque reivindicarnos como #XirivellaPallassa es reivindicar los valores payasos de autoestima, confianza, automotivación, iniciativa, atrevimiento y también de superación ante el fracaso, tan necesario para poder seguir mejorando y avanzando. Valores absolutamente irrenunciables e indispensables en la sociedad actual en que vivimos. Valores, en definitiva, con los que Xirivella, de la mano de su Mostra Pallassa, siempre suma y gana.

La Mostra Internacional de Pallasses i Pallassos de Xirivella es una cuestión de narices, de narices de color rojo intenso, porque #SomCiutatPallassa.

Ricard Barberà Guillem
Portavoz Grup Municipal Compromís per Xirivella

Levante-EMV 30 de novembe de 2019