Els fallers i falleres de Xirivella, i la resta de la ciutadania, podran vore la mascletada de València des de l’Ajuntament

L’equip de Pere Fuset, regidor de Festes de l’Ajuntament de València, ens ha confirmat fallesque està treballant per oferir a tots els fallers la possibilitat de veure les mascletades des de l’Ajuntament, bé des del balcó, bé des d’algun dels despatxos que hi tenen bona visibilitat.

Tal com publicava la premsa, es tracta d’un compromís que el nostre company Pere Fuset havia adquirit en una de les seues primeres compareixences i que demanden moltes persones, tant del món faller com de la resta de la ciutadania. “En primer lloc ­–ens expliquen–, hem de respectar les mesures de seguretat, que en anys anteriors no s’estaven complint. En el balcó no cap tanta gent, però sí que podem oferir altres llocs en despatxos amb bona visibilitat (millor incús que la que ofereix el balcó). En segon lloc, la possibilitat de vore les mascletades volem oferir-la tant a fallers i falleres com a la resta de la ciutadania que ho sol·licite, i ho farem de manera transparent i sense favoritismes perquè totes les comissions tinguen les mateixes opcions.

En legislatures anteriors, les invitacions es feien de manera opaca, sense cap criteri conegut, més enllà del capritx de l’equip de govern del PP, bona part del qual ara amb causes pendents per corrupció.

Moció d’EU Xirivella

En el ple de gener de l’Ajuntament de Xirivella, EU va presentar una moció en què demanava “Que el Ayuntamiento de Valencia ceda cien invitaciones diarias a las fallas de Valencia y demás municipios integrados en Junta Central Fallera, para poder dar la opción a las distintas comisiones a asistir al balcón del Ayuntamiento de Valencia con el objetivo de poder disfrutar de la mascletà”. Aquesta moció va ser aprovada amb els vots de PP, PSOE i EU. Sí se Puede s’hi va abstindre i Compromís per Xirivella va votar en contra.

“Primer –explica Ricard Barberà, portaveu de Compromís–, vam demanar que la moció es quedara damunt la taula, fins poder avaluar si l’Ajuntament de València complia la seua promesa de fer les invitacions a les falles.” Davant la negativa d’EU a discutir la moció després de falles, Compromís per Xirivella va votar no a la moció d’EU.

“Nosaltres –diu Barberà– també volem que es facilite l’accés de les falles de Xirivella a l’Ajuntament de València en les mascletades i ens pareix molt bé que EU es preocupe per la qüestió, però no podíem votar una moció que té errors tan importants com presentar un aforament del balcó exagerat, sense tenir en compte els problemes de seguretat. A més, ens pareix absurd buscar la polèmica demanant a l’Ajuntament de València una qüestió que ja s’ha compromés públicament a resoldre; tot el món amb un mínim d’informació sobre el tema reconeix que s’està treballant adequadament per a evitar els favoritismes que hi ha hagut fins ara.”

Notícia publicada en el diari Levante

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *