• Cartellblanc
    Compromís ha sigut una de les poques veus que han fet campanya
    a favor d’unes festes sense maltractament als animals

20/02/2016 – El dissabte 20 a les 24h acabava el termini per fer campanya en el procés de participació ciutadana de Xirivella referent als bous. La pregunta és «Vols que hi haja festejos taurins a Xirivella?» i només admet dues respostes NO o SÍ. Compromís és dels pocs partits al consistori que han fet campanya de forma oberta pel NO. Per a Ricard Barberà, portaveu de Compromís i futur alcalde, la campanya segueix la línia de treball portada durant la legislatura passada en la qual es va criticar molt durament que el PP afovorira la tornada dels bous després de quasi dues dècades sense bous a Xirivella. «Volíem incidir en el missatge que hi ha moltes alternatives a la diversió, considerant que els festejos taurins pogueren ser-ho per a algunes persones, que no impliquen maltractament animal i que permeten avançar en un model d’oci, cultural i festiu més integrador i respectuós».

Aquest missatge es reflectix clarament en el cartell preparat per a la campanya on es pot llegir la pregunta «Vols que hi haja festejos taurins a Xirivella?» i el lema «Hi ha moltes formes de divertir-se, quina és la teua?». Sobreimprés en un immens NO negre es poden llegir aquestes alternatives, que van des dels focs artificials, el truc o el joc de la fallera calavera, cordades, música de totes les classes, pallassos, futbolins o activitats esportives.

La votació s’efectuarà els dies 22, 23, 24, 25, 26 de febrer de 2016 de 09:00 hores a 14:00 hores i de 17:30 a 19:00 hores i el diumenge 28 de febrer de 2016, de 10:00 hores a 14:00 hores, i de 17:00 a 19:00 hores, en l’Ajuntament de Xirivella.

El veïnat del Barri de la Llum podrà exercir el seu dret al vot en aquest procés els dies 22, 23, 24 i 25 de febrer de 2016 també en l’Ajuntament de Xirivella. Els dies 26 i 28 de febrer, únicament podran exercir el seu dret en la taula de participació que s’habilitarà en el Centre Polivalent del Barri de la Llum, en idèntic horari que la taula de l’Ajuntament.