• Els partits en el govern municipal confirmen que han exigit que els espectacles siguen només en castellà

Per primera vegada  en la història de la Mostra Internacional de Pallasses i Pallassos de Xirivella, que enguany arriba a la 30a edició, tots els espectacles es faran exclusivament en castellà, condició innegociable implantada pel nou regidor de Cultura, Lorenzo Monrós, de Vox, tal i com ell mateix va confirmar en la Comissió informativa municipal de Cultura del dimecres 18 d’octubre, amb el beneplàcit de l’alcaldessa del PP, Paqui Bartual, també allí present. Així ho ha denunciat el portaveu de Compromís a l’Ajuntament, Ricard Barberà.

“Lamentem profundament que quan es complixen tres dècades de Mostra de pallassos l’única innovació que hi incorpora el govern de PPVox siga la censura. Primer, en juliol, l’intent de censura a Dones Clown, tal com van publicar elles a les xarxes, i ara la censura directa al valencià en actuacions de grups i artistes que també oferixen els seus espectacles en valencià”, denuncia Barberà. “Durant els trenta anys de Mostra han sigut incomptables els artistes valencians o catalans que han oferit espectacles en la nostra llengua sense cap problema i amb gran èxit de públic. En concret són memorables les actuacions de Guillem Albà i La Marabunta, amb un auditori ple de gom a gom que acabà ballant la conga pegant la volta per l’exterior de l’auditori”, explica Barberà.

Barberà, que espera que, a pesar de tot, la Mostra siga un èxit, recorda que en el plenari de juliol ja va demanar la dimissió del regidor d’extrema dreta, quan va eixir a la llum l’intent de censurar l’actuació de les Dones Clown Xirivella. “Per la meua part, continuaré anant als espectacles com tots els anys, però no podem consentir que l’extrema dreta jugue amb el prestigi de la Mostra i cree un conflicte que abans mai havia existit. Ni la Mostra, ni el públic, ni els artistes, ni el personal que l’organitza s’ho mereixen. El senyor Monrós hauria d’anar-se’n a sa casa i l’alcaldessa Paqui Bartual, demanar disculpes i rectificar”, conclou Barberà.

Llig la notícia en: Levante-EMV

Llig la notícia en El Periódico de Aquí