Ir a versión en castellano

  • La llista incorpora candidats molt joves, professionals de prestigi i persones vinculades al teixit associatiu
  • La formació presentarà la seua candidatura el pròxim 16 de maig en un acte al Centre Jove

Ricard Barberà torna a encapçalar la llista de Compromís per Xirivella que concorrerà a les eleccions de municipals del 28 de maig. Segons Barberà, portaveu del col·lectiu i exalcalde de Xirivella, es tracta d’una llista que reflecteix la diversitat de Xirivella i capaç de mobilitzar i il·lusionar l’electorat progressista de Xirivella. «Estic content, hem configurat un equip molt equilibrat —explica Barberà— que uneix experiència, joventut, activisme social, implicació en el teixit associatiu i professionals de prestigi.»

Ricard Barberà Guillem

Candidat a l’alcaldia. Doctor en tecnologies de la salut i el benestar, investigador de l’Institut de Biomecànica. En el període 2015-19 va ser regidor de Benestar Social i alcalde de Xirivella els dos últims anys.

Josep Manel Moret Cabuchola

Llicenciat en Ciències Polítiques, gestor d’una empresa familiar. Exregidor de l’Ajuntament de Xirivella 2015-2019.

María José Algarra Solaz

Administrativa i gestora sociocultural. Activista social amb una àmplia trajectòria: Ca Revolta, Per l’Horta, El Bassot… Mestra de danses populars. 

Josep Manuel Agustí Campos

Llicenciat en filologia hispànica i funcionari de la Sindicatura de Comptes. Exregidor de l’Ajuntament de Xirivella 2015-2019.

Paloma Castellano Cebrián

Professora i cap d’estudis en el CEIP Gregori Mayans de Xirivella. Membre de l’associació Edulab Teams, dedicada a promoure la transformació educativa en les escoles.

Pablo Muñoz Girón

Graduat en Història. Vicepresident de la falla Dr. Gómez Ferrer. 

Ester Donderis Soto

Mestra d’educació primària i pedagogia terapèutica. Durant molts anys, professora en el CEIP Ramón y Cajal del barri de Sant Ramon.

Andreu Montés Rodríguez

Diplomat en magisteri d’educació especial, i graduat en estudis anglesos. Treballa com a professor de secundària d’anglés. Membre actiu del Club Esportiu LGTBI+ Dracs en la disciplina de voleibol. Membre del grup de danses tradicionals Les Folies de Carcaixent i professor de danses tradicionals al Grup de danses i pastorets de Vilamarxant. 

María José lbáñez Montes (Lluna Albert)

Llicenciada en Belles Arts, actriu i escenògrafa

Xavier Pons Díez

Professor del Departament de Psicologia Social de la Universitat de València, especialista en intervenió social i comunitària. Del barri de la Llum “de tota la vida”. 

Sandra Ginés López

Administrativa i música.

Lluís Miquel Gallent Albaladejo

Guionista TV, extreballador de Canal 9.

Silvia Villena García

Administrativa, diplomada en relacions laborals.

Miquel Àngel Martínez Igual

Antropòleg i professor d’universitat jubilat.

Martina Sabariego Arcón

Compositora, contrabaixista i guitarrista. Mestra a Sedajazz, ha girat amb El pony pisador, amb Al Tall, i ara amb Pep Gimeno “Botifarra”. I en breu, el seu primer disc!

Adrián Soriano Valera

Xiriveller de naixement, arquitecte i aficionat a l’atletisme. Membre del Club d’Atletisme Peus Lleugers Xirivella.

Fanny Sierra González

Marroquinera industrial, veïna del barri de Sant Ramon.

Jaume Agustí Arcón

Llicenciat de ciències químiques.

Isabel Arcón Lis

Llicenciada en Psicologia, tècnica d’administració general de la Generalitat.

Vicente Clemente Peris

Enginyer forestal i tècnic en prevenció de riscos. Apicultor i emprenedor en el sector de l’alimentació. Ha sigut jugador del Xirivella CF durant quinze anys.

 María Carmen Torres Ruiz

Administrativa en una empresa privada.

Alejandro Cano García
Encarregat d’obras en Foment, jubilat, soci del C. Cultural Castilla-La Mancha.

Així, en els primers llocs de la llista acompanyen Barberà els exregidors Josep Moret i Josep Agustí, en el segon i quart lloc respectivament. El tercer lloc l’ocupa Mariajo Algarra, una dona amb una amplíssima experiència en l’activisme social (El Bassot, Ca Revolta, Per l’Horta…) i cultural que en els últims anys ha treballat com a secretària del grup municipal de Compromís Xirivella. El cinquè lloc és per a Paloma Castellano, professora i cap d’estudis en el CEIP Gregori Mayans de Xirivella i  integrant de l’associació Edulab Teams, dedicada a promoure la transformació educativa en les escoles, a més de ser una enamorada del món faller, membre de la comissió fallera Elcano.

La segueixen noms tan coneguts a Xirivella com ara el jove graduat en Història Pablo Muñoz, vicepresident de la falla Dr. Gómez Ferrer; Esther Donderis i Andreu Montés, professors de primària i secundària respectivament, o Xavier Pons, professor de Psicologia Social a la Universitat de València i veí del barri de la Llum. En la resta de la llista trobem des de persones vinculades a la música i les arts escèniques, com Sandra GinésMartina SabariegoLluna Albert (María José Ibáñez), a un professor retirat d’Antropologia, un enginyer agrícola, una tècnica en administració general, una treballadora del sector de la marroquineria, un llicenciat en ciències químiques…

La llista es presentarà el pròxim 16 de maig, al Centre Jove de Xirivella. Ricard Barberà explica que els candidats i candidates de Compromís són la garantia perquè Xirivella tinga un govern de progrés que impulse noves polítiques transformadores i valentes, que vagen més enllà de les obvietats que ofereixen els altres partits i que aborde els problemes enquistats de Xirivella, alguns dels quals ningú més vol afrontar: millores en el transport públic, gestió del parc del Che, ús social del solar del Paquillo, gestió transparent de l’aigua, renovació d’infraestructures bàsiques, neteja urbana, accessibilitat, nou pla urbanístic, etc.

En este sentit Barberà es mostra contundent: «Els reptes que té Xirivella necessiten un alcalde o alcaldessa 100% centrat en el poble. Votar a PSOE o a PP en estes eleccions és votar alcaldes a temps parcial, que estaran pensant més en el treball en les Corts o en els actes de representació que en el poble.» Xirivella, segons Compromís, necessita atenció plena en temes com la millora del transport i la mobilitat («no podem viure només de la promesa de l’arribada del metro», adverteix Barberà), aplicació de mesures per a pal·liar la crisi climàtica per a avançar en l’agenda 2030 i els objectius de sostenibilitat (per exemple, millor gestió de l’aigua, increment de l’eficiència energètica o creació de la primera comunitat energètica local), potenciar una Xirivella educadora, inclusiva i accessible, reforçant la coordinació i recursos de l’àrea de benestar social (cultura, esports, educació) i molt especialment el departament de servicis socials després de la gestió erràtica del PSOE, apostar per polítiques joves donant veu i vot a este sector de població, fomentant la seua formació per a la participació en tots els àmbits del poble i reforçant l’atenció i l’acompanyament en temes prioritaris com ara el transport cap a les universitats, l’ocupació o la busca de vivenda. «Ja està bé d’infantilitzar els nostres joves. Hi ha vida més enllà de les discomòbils en festes», diu Barberà.

Finalment, per a Compromís el treball per la igualtat requereix d’un nou impuls, amb polítiques feministes que incorporen els pressupostos amb perspectiva de gènere i amb una visió interdepartamental de com es contribueix a la igualtat que preste especial atenció a les dones víctimes de violència masclista, a les persones majors que viuen a soles (la majoria dones)  i a les dones (i homes) més joves perquè no es reproduïsquen novament els mateixos patrons.


Versión en castellano

Ricard Barberà vuelve a encabezar la lista de Compromís per Xirivella

  • La lista incorpora candidatos muy jóvenes, profesionales de prestigio y personas vinculadas al tejido asociativo
  • La formación presentará su candidatura el próximo 16 de mayo en un acto en el Centre Jove

Xirivella, 1.05.2023

Ricard Barberà vuelve a encabezar la lista de Compromís por Xirivella que concurrirá a las elecciones de municipales del 28 de mayo. Según Barberà, portavoz del colectivo y exalcalde de Xirivella, se trata de una lista que refleja la diversidad de Xirivella y capaz de movilizar e ilusionar al electorado progresista de Xirivella. «Estoy contento, hemos configurado un equipo muy equilibrado —explica Barberà— que une experiencia, juventud, activismo social, implicación en el tejido asociativo y profesionales de prestigio.»

Ricard Barberà Guillem Candidato a la alcaldía. Doctor en tecnologías de la salud y el bienestar, investigador del Instituto de Biomecánica. En el periodo 2015-19 fue concejal de Bienestar Social y alcalde de Xirivella los dos últimos años.

Josep Manel Moret Cabuchola

Licenciado en Ciencias Políticas, gestor de una empresa familiar, exconcejal del Ayuntamiento de Xirivella.

María José Algarra Solaz

Administrativa y gestora sociocultural. Activista social con una amplia trayectoria: Ca Revolta, Por l’Horta, El Bassot.. Maestra de danzas populares 

Josep Manuel Agustí Campos

Licenciado en filología hispánica y funcionario de la Sindicatura de Comptes. Exconcejal del Ayuntamiento de Xirivella 2015-2019.

Paloma Castellano Cebrián

Profesora y jefa de estudios en el CEIP Gregori Mayans de Xirivella. Miembro de la asociación Edulab Teams, dedicada a promover la transformación educativa en las escuelas

Pablo Muñoz Girón

Graduado en Historia. Vicepresidente de la falla Dr. Gómez Ferrer. 

Ester Donderis Soto

Maestra de educación primaria y pedagogía terapéutica. Durante muchos años, profesora en el CEIP Ramón y Cajal del barrio de San Ramón.

Andreu Montés Rodríguez

Diplomado en magisterio de educación especial, y graduado en estudios ingleses. Trabaja como profesor de secundaria de inglés. Miembro activo del Club Deportivo LGTBI+ Dragones en la disciplina de voleibol. Miembro del grupo de danzas tradicionales Les Folies de Carcaixent y profesor de danzas tradicionales en el Grup de danses i pastorets de Vilamarxant. 

María José lbáñez Montes (Lluna Albert)

Licenciada en Bellas Artes, actriz y escenógrafa

Xavier Pons Díez

Profesor del Departamento de Psicología Social de la Universitat de València, especialista en intervención social y comunitaria. Del barrio de la Luz “de toda la vida”. 

Sandra Ginés López

Administrativa y música.

Lluís Miquel Gallent Albaladejo

Guionista TV, extrabajador de Canal 9.

Silvia Villena García

Administrativa, diplomada en relaciones laborales.

Miquel Àngel Martínez Igual

Antropólogo y profesor de universidad jubilado.

Martina Sabariego Arcón

Compositora, contrabajista y guitarrista. Maestra en Sedajazz, ha girado con El pony pisador, Al Tall, y ahora con Pep Gimeno “Botifarra”. Y en breve, ¡su primer disco!

Adrián Soriano Valera

Xiriveller de nacimiento, arquitecto y aficionado al atletismo. Miembro del Club d’Atletisme Peus Lleugers Xirivella.

Fanny Sierra González

Marroquinera industrial, vecina del barrio de San Ramón.

Jaume Agustí Arcón

Licenciado de ciencias químicas.

Isabel Arcón Lis

Licenciada en Psicología, técnica de administración general de la Generalitat.

Vicente Clemente Peris

Ingeniero de montes y técnico en prevención de riesgos. Apicultor y emprendedor en el sector de la alimentación. Ha sido jugador del Xirivella CF durante quince años.

 María Carmen Torres Ruiz

Administrativa en una empresa privada.

Alejandro Cano García
Encargado de obras en Fomento, jubilado, socio del C. Cultural Castilla-La Mancha.

Así, en los primeros lugares de la lista acompañan a Barberà los exconcejales Josep Moret y Josep Agustí, en el segundo y cuarto lugar respectivamente. El tercer lugar lo ocupa Mariajo Algarra, una mujer con una larga experiencia en el activismo social (El Bassot, Ca Revolta, Per l’Horta…) y cultural que en los últimos años ha trabajado como secretaria del grupo municipal de Compromís Xirivella. El quinto lugar es para Paloma Castellano, profesora y jefa de estudios en el CEIP Gregori Mayans de Xirivella e integrante de la asociación Edulab Teams, dedicada a promover la transformación educativa en las escuelas, además de ser una enamorada del mundo fallero, miembro de la comisión fallera Elcano.

La siguen nombres tan conocidos en Xirivella como por ejemplo el joven graduado en Historia Pablo Muñoz, vicepresidente de la falla Dr. Gómez Ferrer; Esther Donderis y Andreu Montés, profesores de primaria y secundaria respectivamente, o Xavier Pons, profesor de Psicología Social en la Universitat de València y vecino del barrio de la Luz. En el resto de la lista encontramos desde personas vinculadas a la música y las artes escénicas, como Sandra GinésMartina Sabariego o Lluna Albert (María José Ibáñez), a un profesor retirado de Antropología, un ingeniero agrícola, una técnica en administración general, una trabajadora del sector de la marroquinería, un licenciado en ciencias químicas…

La lista se presentará el próximo 16 de mayo, en el Centre Jove de Xirivella. Ricard Barberà explica que los candidatos y candidatas de Compromís son la garantía para que Xirivella tenga un gobierno de progreso que impulse nuevas políticas transformadoras y valientes, que vayan más allá de las obviedades que ofrecen los otros partidos y que aborde los problemas enquistados de Xirivella, algunos de los cuales nadie más quiere afrontar: mejoras en el transporte público, gestión del parque de Che, uso social del solar de Paquillo, gestión transparente del agua, renovación de infraestructuras básicas, limpieza urbana, accesibilidad, nuevo plan urbanístico, etc.

En este sentido Barberà se muestra contundente: «Los retos que tiene Xirivella necesitan de un alcalde o alcaldesa 100% centrado en el pueblo. Votar a PSOE o a PP en estas elecciones es votar alcaldes a tiempo parcial, que estarán pensando más en el trabajo en las Corts o en los actos de representación que en el pueblo.» Xirivella, según Compromís, necesita atención plena en temas como la mejora del transporte y la movilidad («no podemos vivir solo de la promesa de la llegada del metro», advierte Barberà), aplicación de medidas para paliar la crisis climática para avanzar en la agenda 2030 y los objetivos de sostenibilidad (por ejemplo, mejor gestión del agua, incremento de la eficiencia energética o creación de la primera comunidad energética local), potenciar una Xirivella educadora, inclusiva y accesible, reforzando la coordinación y recursos del área de bienestar social (cultura, deportes, educación) y muy especialmente el departamento de servicios sociales después de la gestión errática del PSOE, apostar por políticas jóvenes dando voz y voto a este sector de población, fomentando su formación para la participación en todos los ámbitos del pueblo y reforzando la atención y el acompañamiento en temas prioritarios como por ejemplo el transporte hacia las universidades,  la ocupación o la busca de vivienda. «Ya está bien de infantilizar a nuestros jóvenes. Hay vida más allá de las discomóviles en fiestas», dice Barberà.

Finalmente, para Compromís el trabajo por la igualdad requiere de un nuevo impulso, con políticas feministas que incorporen los presupuestos con perspectiva de género y con una visión interdepartamental de cómo se contribuye a la igualdad que preste especial atención a las mujeres víctimas de violencia machista, a las personas mayores que viven solas (la mayoría mujeres)  y a las mujeres (y hombres) más jóvenes para que no reproduzcan nuevamente los mismos patrones.