Ir a versión en castellano

  • El #Compromís del nostre candidat, Joan Baldoví 🍊, està clar: portar al Congrés🏦 els problemes de #Xirivella 🚶‍♀️♿️🚴‍♂️🚌 🚉✈️ i exigir al nou Govern les inversions necessàries per a donar-los solució.🤔I la resta de candidats o candidates, quin és el seu compromís amb Xirivella Vinga, PPxirivella, Pspv-Psoe Xirivella, Cs Xirivella, i Podem Xirivella, vosaltres també podeu fer #PolíticaÚtil.

Xirivella, 24.10.2019

  Joan Baldoví ha visitat este matí Xirivella i Mislata per a interessar-se pels problemes més importants en infraestructures que afecten el municipi: el pont que unix el nucli de la població amb el barri de la Llum i València, una parada d’autobús, l’estació de tren d’Alqueries i l’escola de primària Rei en Jaume, al barri de Samarra, la més afectada pel soroll que produïx el pas continu dels avions.

A més de Ricard Barberà, regidor de Compromís a Xirivella, en la visita l’han acompanyat Puri Botella, també regidora a Xirivella, i Javier Gil, regidor de Compromís a Mislata.

«Ja ho digué fa unes setmanes el nostre company, el senador Carles Mulet: és inadmissible que el Ministeri de Foment no haja presentat encara un projecte viable i integral per a dignificar i humanitzar l’entrada a València des de l’autovia a Madrid. Un projecte que facilite el transport públic i la mobilitat a peu, en bicicleta, en cadira de rodes… amb les passarel·les i els soterraments necessaris per a salvar les duríssimes barreres arquitectòniques que mantenen vora 100.000 persones de l’Horta Sud pràcticament aïllades de València cinquanta anys després de la construcció del Plan Sur», ha denunciat Baldoví.

Per la seua banda, el regidor i exalcalde de Xirivella Ricard Barberà apuntava directament a l’actual ministre de Foment, José Luis Ábalos: «El ministre d’ara, com els anteriors del PP, no ha fet res ni tan sols per a atendre les mesures urgents que demanem, com elevar l’altura de la barana del pont, insuficient per a garantir la seguretat dels centenars de persones que cada dia passen per ací. I això que el ministre és de Torrent i molt amic de l’alcalde actual, Michel Montaner, i ens consta que coneix perfectament el problema, entre altres coses perquè personalment li ho he fet saber en reiterades ocasions.»

Javier Gil se sumava a les reivindicacions de Xirivella, ja que un barri de Mislata, el de l’avinguda de la Pau ha d’aguantar exactament els mateixos problemes: «Ara que el PSOE té més poder que mai, a nivell local, autonòmic i estatal, és hora que demostren que volen fer política per a les persones i millorar la seua vida.»

«I el mateix es pot dir del transport públic –va afegir Baldoví– sense metro, esta zona és la que més patix la falta de finançament del transport metropolità, per no parlar de les inversions que necessita la modernització de la línia C3 de tren per a fer-la viable i útil. O dels avions, que, com he pogut comprovar, passen contínuament per damunt de Xirivella sense que AENA prenga totes les mesures per a reduir i compensar les molèsties que causa tant de soroll.»

Finalment Baldoví s’ha compromés a portar estos problemes al Congrés: «Per a això servirà la representació de Compromís en el Congrés, per a fer política útil. No pararem fins que el Ministeri de Foment, governe qui governe, millore la mobilitat de Xirivella i dels pobles del voltant. El Govern espanyol no pot condemnar 100.000 persones a l’aïllament perpetu.»

**************

Versión en castellano

Baldoví: «Las inversiones del Estado en Xirivella no pueden esperar más»

 El cabeza de lista de Compromís denuncia los problemas de movilidad de Xirivella, Alaquàs, Aldaia y Mislata y se compromete a trasladarlos al Congreso.

En la visita le han acompañado los concejales de Xirivella, Ricard Barberà y Puri Botella, y el de Mislata, Javier Gil.

 

Xirivella, 24.10.2019

Joan Baldoví ha visitado esta mañana Xirivella y Mislata para interesarse por los problemas más importantes en infraestructuras que afectan al municipio: el puente que une el núcleo de la población con el barrio de la Luz y València, una parada de autobús, la estación de tren de Alquerías y la escuela de primaria Rei en Jaume, en el barrio de Samarra, la más afectada por el ruido que produce el paso continuo de los aviones.

Además de Ricard Barberà, regidor de Compromís en Xirivella, en la visita le han acompañado Puri Botella, también concejala en Xirivella, y Javier Gil, concejal de Compromís en Mislata.

«Ya lo dijo hace unas semanas nuestro compañero, el senador Carles Mulet: es inadmisible que el Ministerio de Fomento no haya presentado todavía un proyecto viable e integral para dignificar y humanizar la entrada en València desde la autovía a Madrid. Un proyecto que facilite el transporte público y la movilidad a pie, en bicicleta, en silla de ruedas… con las pasarelas y los soterramientos necesarios para salvar las durísimas barreras arquitectónicas que mantienen a cerca de 100.000 personas de L’Horta Sur prácticamente aisladas de València cincuenta años después de la construcción del Plan Sur», ha denunciado Baldoví.

Por su parte, el concejal y exalcalde de Xirivella Ricard Barberà apuntaba directamente al actual ministro de Fomento, José Luis Ábalos: «El ministro de ahora, como los anteriores del PP, no ha hecho nada ni siquiera para atender las medidas urgentes que pedimos, como elevar la altura de la barandilla del puente, insuficiente para garantizar la seguridad de los centenares de personas que cada día pasan por aquí. Y eso que el ministro es de Torrent y muy amigo del alcalde actual, Michel Montaner, y nos consta que conoce perfectamente el problema, entre otras cosas porque personalmente se lo he hecho saber en reiteradas ocasiones.»

Javier Gil se sumaba a las reivindicaciones de Xirivella, puesto que un barrio de Mislata, el de la avenida de la Paz tiene que aguantar exactamente los mismos problemas: «Ahora que el PSOE tiene más poder que nunca, a nivel local, autonómico y estatal, es hora que demuestren que quieren hacer política para las personas y mejorar su vida.»

«Y lo mismo se puede decir del transporte público –añadió Baldoví–; sin metro, esta zona es la que más sufre la falta de financiación del transporte metropolitano, por no hablar de las inversiones que necesita la modernización de la línea C3 de tren para hacerla viable y útil. O de los aviones, que, como he podido comprobar, pasan continuamente por encima de Xirivella sin que AENA tome todas las medidas para reducir y compensar las molestias que causa tanto ruido.»

Finalmente Baldoví se ha comprometido a llevar estos problemas al Congreso: «Para eso servirá la representación de Compromís en el Congreso, para hacer política útil. No pararemos hasta que el Ministerio de Fomento, gobierne quien gobierne, mejore la movilidad de Xirivella y de los pueblos del alrededor. El Gobierno español no puede condenar a 100.000 personas al aislamiento perpetuo.»