Ir a versión en castellano


El  diari
Levante-EMV publica un article en què el nostre portaveu, Ricard Barberà Guillem, explica el nostre punt de vista sobre el MILIÓ d’euros en inversions que va aprovar el Ple de l’ Ajuntament de Xirivella ahir, fruit de la bona gestió econòmica de la passada legislatura

Llegíu la notícia: ➡️https://bit.ly/31npMSl

Un milió d’euros per tapar forats, encara!

L’Ajuntament de Xirivella tancarà 2019 amb més de dos milions d’euros de romanent. Això ens permetrà una inversió d’un milió d’euros, que aniran a parar, com si fora el dia de la grossa de Nadal (sí, ja sé que és un clàssic!), principalment a tapar forats.

I dic a tapar forats perquè no hi haurà grans inversions. La més alta, de 200.000€, destinada a asfaltar carrers, servirà per arreglar els punts més degradats de l’entramat urbà. 126.900 euros per a informàtica, una inversió ben justificada si pensem que alguns treballadors no poden treballar en condicions perquè els seus equips estan obsolets. I el tercer pack més important, serà per a l’escoleta, amb vora 115.000€. Finalment, després de molts anys, es veu l’eixida del túnel a un dels projectes més accidentats de Xirivella. Recuperem també el projecte d’adequació d’un habitatge municipal (60.000€) a més d’un conjunt d’intervencions en edificis i espais públics destinats a aspectes de seguretat elèctrica i accessibilitat principalment.

El romanent de tresoreria i la reducció del període de pagament mitjà a proveïdors (ara, després de molts anys, dins del període legal de pagament!) és el fruit de la bona gestió de l’equip de govern plural (què desmemoriats que van els del PSOE quan els interessa!) de l’última legislatura. Vam ser capaços juntament el PSOE i SSP de pegar la volta al pla d’ajust a què es va veure abocat el PP (penseu que en 2011 l’exercici comptable de 2009 encara no estava tancat), i canviar-lo per un pla de sanejament que incidia en l’eficiència energètica per a la millora econòmica de l’Ajuntament de Xirivella al mateix temps que tractava de recuperar serveis sense incrementar impostos i taxes a la ciutadania.

 

És justament este pla de sanejament, basat en una aposta decidida per l’eficiència energètica, l’aportació més important que el grup Compromís va fer la legislatura passada als comptes de l’Ajuntament de Xirivella. Van fer falta moltes hores de càlculs i reunions amb els departaments d’intervenció i d’infraestructures, per assegurar-se’n la viabilitat, però més hores encara per convèncer els socis de govern, particularment el PSOE, que d’inici es mostrà en contra de la seua aplicació, per tirar-lo endavant.

En Compromís per Xirivella celebrem que la millora de la situació econòmica de Xirivella ens permeta hui plantejar-nos una inversió amb fons propis municipals d’este nivell. Els reptes que tenim davant continuen sent enormes: millorar els mecanismes de participació ciutadana que el PSOE no es creu (i menys encara C’s i PP), millorar serveis municipals insuficients com la neteja urbana, i apostar seriosament per l’accessibilitat encara que implique prendre decisions valentes com abandonar l’alternança trimestral dels aparcaments en alguns carrers per poder fer més amples les voreres.

Esta inversió és un baló d’oxígen. No pensem, però, que siga moment de triomfalisme perquè encara continuem, en bona mesura, tapant forats i encara continua sent absolutament necessària una gestió rigorosa feta amb el cor, pensant en les persones, sí, però que no perda de vista la calculadora. Seguim!

 

Ricard Barberà Guillem

Portaveu Grup Municipal Compromís per Xirivella

**************

Versión en castellano

Un millón de euros para tapar agujeros, todavía!

Xirivella, 15.10.2019
El Ayuntamiento de Xirivella cerrará 2019 con más de dos millones de euros de remanente. Esto nos permitirá una inversión de un millón de euros, que irán a parar, como si fuera el día del gordo de Navidad (¡sí, ya sé que es un clásico!), principalmente a tapar agujeros.

Y digo a tapar agujeros porque no habrá grandes inversiones. La más alta, de 200.000€, destinada a asfaltar calles, servirá para adecentar los puntos más degradados del entramado urbano. 126.900 euros para informática, una inversión muy justificada si pensamos que algunos trabajadores no pueden trabajar en condiciones porque sus equipos están obsoletos. Y el tercer pack más importante, será para l’escoleta, con cerca de 115.000€. Finalmente, tras muchos años, se ve la salida del túnel a uno de los proyectos más accidentados de Xirivella. Recuperamos también el proyecto de adecuación de una vivienda municipal (60.000€) además de un conjunto de intervenciones en edificios y espacios públicos destinados a aspectos de seguridad eléctrica y accesibilidad principalmente.

El remanente de tesorería y la reducción del periodo de pago mediano a proveedores (ahora, después de muchos años, dentro del periodo legal de pago!) es el fruto de la buena gestión del equipo de gobierno plural (qué *desmemoriats que van los del PSOE cuando los interesa!) de la última legislatura. Fuimos capaces juntamente el PSOE y *SSP de pegar la vuelta al plan de ajuste a que se vio abocado el PP (pensáis que en 2011 el ejercicio contable de 2009 todavía no estaba cerrado), y cambiarlo por un plan de saneamiento que incidía en la eficiencia energética para la mejora económica del Ayuntamiento de Xirivella al mismo tiempo que trataba de recuperar servicios sin incrementar impuestos y tasas a la ciudadanía.

Es justamente este plan de saneamiento, basado en una apuesta decidida por la eficiencia energética, la aportación más importante que el grupo Compromís hizo la legislatura pasada a las cuentas del Ayuntamiento de Xirivella. Hicieron falta muchas horas de cálculos y reuniones con los departamentos de intervención y de infraestructuras, para asegurarse de la viabilidad, pero más horas todavía para convencer los socios de gobierno, particularmente el PSOE, que de inicio se mostró en contra de su aplicación, para salir adelante.

En Compromís por Xirivella celebramos que la mejora de la situación económica de Xirivella nos permita hoy plantearnos una inversión con fondos propios municipales de este nivel. Los retos que tenemos delante continúan siendo enormes: mejorar los mecanismos de participación ciudadana que el PSOE no se cree (y menos tocavía C’s y PP), mejorar servicios municipales insuficientes como la limpieza urbana, y apostar seriamente por la accesibilidad aunque implique tomar decisiones valientes como abandonar la alternancia trimestral de los aparcamientos en algunas calles para poder ensanchar aceras.

Esta inversión es un balón de oxígeno. No pensamos, sin embargo, que sea momento de triunfalismo porque todavía continuamos, en buena medida, tapando agujeros y todavía continúa siendo absolutamente necesaria una gestión rigurosa hecha con el corazón, pensando en las personas, sí, pero que no pierda de vista la calculadora. ¡Seguimos!

Ricard Barberà Guillem
Portavoz Grupo Municipal Compromís por Xirivella