Intervenció de Ricard Barberà, regidor de Compromís, en el ple sobre ocupació celebrat el 9 de novembre de 2012

 

Bon dia a tots i totes,

Senyor Soriano, vosté té el telèfon del Sr. Ortí?

Senyor Ortí, vosté té el telèfon del Sr. Soriano?

Un whatsapp? Un e-mail?

Els seus partits, PP i PSOE, han sigut capaços de modificar la Constitució, la Carta Magna, la intocable en dos dies, però són incapaços de cridar-se per arribar a un acord per treballar seriosament per la generació del treball i l’ocupació a Xirivella.

Perquè vostés saben que el que hui viurem a la sala de plens és una pantomima, una farsa perquè vostés saben que han creuat la porta del saló de plens amb les notes de premsa escrites baix del braç i així no es pot treballar, i així segur que no consensuem cap mesura per als ciutadans de Xirivella. I això, senyors i senyores, és una burla i una falta de respecte a les més de 4000 persones que estan actualment en l’atur en Xirivella.

És una falta de respecte per als centenars de veïns i veïnes de Xirivella que poden estar esperant una ordre de desnonament (de deshaucio) per part d’un banc.

PSOE

El PSOE presenta hui al ple una proposta, que el principal, i quasi únic, valor que té és obrir un debat necessari al voltant de les polítiques d’ocupació municipals.

Però no ens enganyem, vostés presenten hui un pedàs (un parche), una aspirina per a llevar el mal de cap, però que difícilment té una incidència permanent en la gent que hui està patint l’atur.

Moltes de les propostes que presenten són majoritàriament un còpia-pega dels programes que s’han vingut fent fins ara. Que a més a més la seu eficàcia a mitjà i curt termini és qüestionable, perquè moltes de les propostes que es proposen són programes copiats i pegats de programes duts a terme en l’anterior legislatura, programes dependents de subvencions que si som realistes caldria apostar perquè de moment no es tornaran a repetir.

No hi ha propostes noves o de caràcter innovador. 

I què han fet vostés, senyors del PP?

Res, absolutament res!

Sabedors que utilitzaran l’argument del TAMPAX.

Se’n recordeu d’aquell producte que servia per muntar a cavall, jugar a tenis, anar a córrer o vore una posta de sol?

Igual passa amb el deute  que té l’ajuntament i la situació heretada, que serveix per a tots les debats, igual té que siga escola d’estiu, que recollida de fem, que ple d’ocupació.

No, home, no! Alguna cosa més hauran de fer, que per això els va votar la gent! I els van dir que serien garantia de treball!

Venim a un ple sobre ocupació, sol·licitat el 8 d’octubre pel partit socialista en el qual el PP no ha dit ni mu. Ni tan sols l’ha convocat, que ha tingut que ser el senyor secretari.

Venim a un ple, en el qual vostés, el PP, no han presentat les seues idees, venim a un ple en el que fins fa quatre minuts no sabíem ni quin anava a ser el format de les intervencions.

Venim a un ple en el qual no han volgut donar-nos la informació que els hem sol·licitat.

El 10 d’octubre, fa quasi un mes, sol·licitàvem les dades d’incidències en el cobrament de l’IBI en els darrers anys, dades relatives a cobraments pendents o índexs de morositat.

Volíem tindre indicadors objectius de com està afectant la crisi als ciutadans i ciutadanes de Xirivella.

Igualment el 29 d’octubre demanàrem còpia de la memòria mensual de les intervencions dutes a terme pels Serveis Socials des de l’any 2009 fins a 2012.

Informació important per al debat que hauríem de tindre hui, per acostar-nos amb major coneixement a quina és la realitat, el drama, que estan vivint els més de 4000 veïns i veïnes sense treball a Xirivella.

Res només? NO! 

Molt menys que res, han assumit que el model de funcionament de l’ADL era el de viure de les subvencions i com que subvencions no n’hi ha perquè els diners se’ls ha gastat el seu partit en pagar aeroports que no tenen avions, en ciutats de la llum fantasmagòriques i en orgies papals no queden diners!

Home, sí alguna cosa sí que han fet. Carregar-se el que ja hi havia, fer-li la vida impossible a dos professionals que estaven en l’ADL fins que han tingut un informe tècnic amb el que podien tirar-los al carrer.

Donant per bo, “ATENCIÓ!”, que a Xirivella no fa falta “continuar amb les accions de sensibilització i difusió en matèria d’ocupació, formació i desenvolupament”

No feia falta tan de patiment! tenen una llei laboral que permet tirar a qualsevol persona quan i com els done la gana.

Siga valent, senyor alcalde, i diga-li-ho això a la cara a la gent aturada de Xirivella, als milers de xirivellers i xirivelleres que no tenen faena, que tenen problemes per arribar a final de mes, que fan cua en la porta de Càritas i de la Creu roja, i als que no van també.

Als que no van per vergonya, per sentir-se miserables, per sentir-se abandonats per una societat obligada a pagar els excessos dels bancs i d’alguns polítics (li recorde que vostés ja tenen 11 imputats a les corts) però que té una maquinària perfectament engreixada per crear exclusió social, per aniquilar al “enemigo” encara que siguen alumnes d’ESO o batxiller amb els llibres com a armes.

Diga’ls que obligava els tècnics de l’ADL, amb una actitud absolutament denigrant a passar-li uns informes setmanals de l’activitat que realitzaven.

Informació per a què?

Per a controlar què?

Per tindre’ls ocupats en tonteries?

No fora cas que proposaren coses interessants que posaren en evidència la seua falta de capacitat?

O, el que és MOLT MÉS GREU, la seua falta de VOLUNTAT, sí de VOLUNTAT POLÍTICA! per facilitar en la mesura de les possibilitats ocupació als veïns de Xirivella?

Perquè estes persones a les quals vostés estaven demanant informes setmanals de la seua activitat

com si foren alumnes en pràctiques o becaris de la diputació van ser les persones que en 2010 van realitzar de manera independent i absoluta competència el programa de visites a empreses, realitzant elles mateix tos els informes i materials utilitzats, com cartes de presentació o qüestionaris exactament els mateixos que s’han emprat en aquesta ocasió.

Entre estes persones està també la persona que va coordinar el projecte de l’Observatori Industrial Comarcal en 2011 fruit de l’Acord Comarcal per a la Creació de l’Ocupació de l’Horta Sud.

Senyor alcalde, explique-li a la gent quin és el seu programa d’ocupació, quina és la seua garantia de treballar.

Senyor Soriano, esperava molt més de vostés.

 

Versió en castellà

Buenos días a todos y todas,

Señor Soriano, usted tiene el teléfono del Sr. Ortí?

Señor Ortí, usted tiene el teléfono del Sr. Soriano?

Un whatsapp? Un e-mail?

Sus partidos, PP y PSOE, han sido capaces de modificar la Constitución, la Carta Magna, la intocable en dos días, pero son incapaces de llamarse para llegar a un acuerdo para trabajar seriamente por la generación del trabajo y la ocupación a Xirivella.

Porque ustedes saben que lo que hoy viviremos en la sala de plenos es una pantomima, una farsa porque ustedes saben que han cruzado la puerta del salón de plenos con las notas de prensa escritas bajo del brazo y así no se puede trabajar, y así seguro que no consensuamos ninguna medida para los ciudadanos de Xirivella y eso, señores y señoras, es una burla y una falta de respecto a las más de 4000 personas que están actualmente en el paro en Xirivella.

Es una falta de respeto para los cientos de vecinos y vecinas de Xirivella que pueden estar 

esperando una orden de desahucio por parte de un banco.

PSOE

El PSOE presenta hoy al pleno una propuesta, que el principal, y casi único, valor que tiene es abrir un debate necesario alrededor de las políticas de empleo municipales.

Pero no nos engañemos, ustedes presentan hoy un parche, una aspirina para quitar el dolor de cabeza, pero que difícilmente tiene incidencia permanente en la gente que hoy está sufriendo el paro.

Muchas de las propuestas a que presentan son mayoritariamente un copia-pega de los programas que se han venido haciendo hasta ahora, cuya eficacia a medio y corto plazo es cuestionable,

porque muchas de las propuestas que se proponen son programas copiados y parches de programas llevados a cabo en la anterior legislatura, programas dependientes de subvenciones que si somos realistas habría que apostar porque de momento no se volverán a repetir.

No hay propuestas nuevas o de carácter innovador.

¿Y qué han hecho ustedes, señores del PP?

Nada, absolutamente nada!

Sabedores que utilizarán el argumento del TAMPAX

¿Se acordan de aquel producto que servía por montar a caballo, jugar a tenis, ir a correr o ver una puesta de sol?

Igual pasa con la deuda que tiene el ayuntamiento y la situación heredada, que sirve para todos las debates, igual da que sea escola d’estiu, que recogida de basura, que pleno de empleo.

¡No, hombre, no! Algo más tendrán que hacer, que para eso les votó la gente! ¡Y les dijeron que serían garantía de trabajo!

Venimos a un pleno sobre empleo, solicitado el 8 de octubre por el partido socialista en el que el PP no ha dicho ni mu. Ni tan siquiera lo ha convocado, lo ha tenido que convocar el señor secretario.

Venimos a un pleno, en el que ustedes, el PP, no han presentado sus ideas, venimos a un pleno en el que hasta hace cuatro minutos no sabíamos ni cuál iba a ser el formato de las intervenciones.

Venimos a un pleno en el que no han querido darnos la información que los hemos solicitado.

El 10 de octubre, hace casi un mes, solicitábamos los datos de incidencias en el cobro del IBI en los últimos años, datos relativos a cobros pendientes o índices de morosidad.

Queríamos tener indicadores objetivos de cómo está afectando la crisis a los ciudadanos y ciudadanas de Xirivella.

Igualmente el 29 de octubre pedimos copia de la memoria mensual de las intervenciones llevadas a cabo por los Servicios Sociales desde el año 2009 hasta 2012.

Información importante para el debate que deberíamos tener hoy, para acercarnos con mayor conocimiento a cuál es la realidad, el drama, que están viviendo los más de 4000 vecinos y vecinas sin trabajo en Xirivella.

¿Nada Más? ¡NO! 

Mucho menos que nada, han asumido que el modelo de funcionamiento del ADL era el de vivir de las subvenciones y como subvenciones no hay porque el dinero se lo ha gastado su partido pagando aeropuertos que no tienen aviones, en ciudades de la luz fantasmagóricas y en orgías papales no queda dinero!

Hombre, sí, algo sí que han hecho. Cargarse lo que ya había, hacerle la vida imposible a dos profesionales que estaban en el ADL hasta que han tenido un informe técnico con el que podían echarlos a la calle.

Dando por bueno, “ATENCIÓN!”, que en Xirivella no hace falta “continuar con las acciones de sensibilización y difusión en materia de empleo, formación y desarrollo”.

¡No hacía falta tanto sufrimiento! tienen una ley laboral que permite tirar a cualquier persona cuándo y cómo les de la gana.

Sea valiente, señor alcalde, y dígaselo eso a la cara a la gente en paro de Xirivella, a los miles de xirivellers y xirivelleres que no tienen trabajo, que tienen problemas para llegar a final de mes, que hacen cola en la puerta de Càritas y de la Cruz roja, y a los que no van también. A los que no van por vergüenza, por sentirse miserables, por sentirse abandonados por una sociedad obligada a pagar los excesos de los bancos y de algunos políticos (le acuerdo que ustedes ya tienen 11 imputados en las Cortes) pero que tiene una maquinaria perfectamente engrasada para crear exclusión social, para aniquilar al “enemigo” aunque sean alumnos de ESO o bachiller con los libros como armas.  

Dígales que obligaba a los técnicos del ADL, con una actitud absolutamente denigrante, a pasarle unos informes semanales de la actividad que realizaban. 

¿Información para qué?

¿Para controlar qué?

¿Para tenerlos ocupados en tonterías?

¿Por si acaso proponían cosas interesantes que pusieran en evidencia su falta de capacidad?

O, lo que es MUY MÁS GRAVE, su falta de VOLUNTAD, sí de VOLUNTAD POLÍTICA! para facilitar en la medida de las posibilidades empleo a los vecinos de Xirivella?

Porque estas personas a las que ustedes estaban pidiendo informes semanales de su actividad

como si fueran alumnos en prácticas o becarios de la Diputación fueron las personas que en 2010 realizaron de manera independiente y absoluta competencia el programa de visitas en empresas, realizando ellas mismas los informes y materiales utilizados, como cartas de presentación o cuestionarios, exactamente los mismos que se han empleado en esta ocasión.

 Entre estas personas está también la persona que coordinó el proyecto del Observatorio Industrial Comarcal en 2011, fruto del Acuerdo Comarcal para la Creación de Empleo de l’Horta Sud.

Señor alcalde, explíquele a la gente cuál es su programa de empleo, cuál es su garantía de trabajo.

 Señor Soriano, esperaba mucho más de ustedes.