El PP perd l’oportunitat d’abanderar una gestió més transparent a Xirivella 

Compromís per Xirivella demana que l’Ajuntament complisca els criteris de l’Índex de Transparència dels Ajuntaments.

El ple de l’Ajuntament de Xirivella celebrat ahir, 25 d’octubre, va rebutjar amb els vots del PP la moció en què Compromís demanava que s’aplicaren tota una bateria de mesures per assegurar la transparència de la gestió municipal, entre altres l’Índex de Transparència dels Ajuntaments, establert per l’organització Transparency International. Tot i comptar amb el suport de la resta de partits de l’oposició, el PP no es va voler sumar a la moció de Compromís. “Seria un plaer dur avant esta moció, però l’Ajuntament no té capacitat per complir-la” , es va voler excusar Enrique Ortí, alcalde popular de Xirivella.

En la seua intervenció, Ricard Barberà, regidor de Compromís, va destacar que hi ha molts ajuntaments de tot signe polític que han implantat l’esmentat índex de transparència, com ara Bilbao (PNB), Gijón (PSOE) o Ponferrada (PP). En un intent d’arribar a un acord, Barberà va oferir al PP que posara els terminis d’aplicació de la seua proposta. “Si no veuen viable posar-la en marxa ara al cent per cent, com a mínim podrien comprometre’s a implantar-la progressivament”, va dir Barberà.

Segons el regidor de Compromís, “en la situació actual és important fer un esforç de transparència en la gestió, que tota la informació arribe als veïns i veïnes, si és que volem que els ciutadans recuperen la confiança en les institucions. “ “Nosaltres sabem on volem anar, esperem que el PP, tot i haver votat en contra de la nostra moció, treballe també en la mateixa direcció, si no, lleis com la de transparència que ara està tramitant el PP al Congrés dels Diputats no seran més que una altra de les xarlotades a què ens té tan acostumats aquest partit.

Ací podeu vore l’Índex de transparència dels Ajuntaments elaborat per Transparency Internacional España

Vegeu la moció en Mocions presentades

Vegeu la nota publicada en:
El Punt AvuiEl periòdic.com, Nouhortaoest

 

 Versió en castellà

El PP pierde la oportunidad de abanderar una gestión más transparente en Xirivella

Compromís per Xirivella pide que el Ayuntamiento cumpla los criterios del Índice de Transparencia de los Ayuntamientos.

 El pleno del Ayuntamiento de Xirivella celebrado ayer, 25 de octubre, rechazó con los votos del PP la moción en que Compromís pedía que se aplicasen toda una batería de medidas para asegurar la transparencia de la gestión municipal, entre otras el Índice de Transparencia de los Ayuntamientos, establecido por la organización Transparency International. A pesar de contar con el apoyo del resto de partidos de la oposición, el PP no se quiso sumar a la moción de Compromís. “Sería un placer llevar adelante esta moción, pero el Ayuntamiento no tiene capacidad para cumplirla” , se quiso excusar Enrique Ortí, alcalde popular de Xirivella.

En su intervención, Ricard Barberà, concejal de Compromís, destacó que hay muchos ayuntamientos de todo signo político que han implantado el mencionado índice de transparencia, como Bilbao (PNV), Gijón (PSOE) o Ponferrada (PP). En un intento de llegar a un acuerdo, Barberà ofreció al PP que pusiera los plazos de aplicación de su propuesta. “Si no ven viable ponerla en marcha ahora al cien por cien, como mínimo podrían comprometerse a implantarla progresivamente”, dijo Barberà.

Según el concejal de Compromís, “en la situación actual es importante hacer un esfuerzo de transparencia en la gestión, que toda la información llegue a los vecinos y vecinas, si es que queremos que los ciudadanos recuperen la confianza en las instituciones. “ “Nosotros sabemos dónde queremos ir, esperemos que el PP, a pesar de haber votado en contra de nuestra moción, trabaje también en la misma dirección, si no, leyes como la de transparencia que ahora está tramitando el PP en el Congreso de los Diputados no serán más que otra las charlotadas a las que nos tiene tan acostumbrados este partido.

Aquí podéis ver el Índice de Transparencia de los Ayuntamientos elaborado por Transparency Internacional España

Podéis ver la moción en Mocions presentades

Podéis ver la nota publicada en:
El Punt AvuiEl periòdic.comNouhortaoest