Per Vicent Masip Mocholí 

Dimecres passat, EMV, al seu suplement escolar AULA, publicava amb tota mena de detalls  el gran esdeveniment que a l’endemà, 27 de setembre, es produiria al nostre poble, Xirivella.

El concert de cloenda del projecte Poemúsica: Poema, me, mi, mo, música, que hauria d’haver-se celebrat, tal i com deia al suplement, aquest dijous  al pati del CEIP “Ramón y Cajal” de Xirivella ha estat ajornat, doncs la pluja ha fet acte de presència.

També és mala sort que després de tant de temps sense saber-se’n res d’ella, siga avui que aparega! Però no podem culpaar la pluja d’haver suspés el concert, ben al contrari. Hem d’estar ben agraïts a l’oratge per regalar-nos tan valuós be.

Si hem de buscar responsables de l’infortuni, de l’ajornament, haurà de ser al si de l’Ajuntament de Xirivella, més concretament en la regidoria d’Educació, que els ha donat, a la comunitat educativa del CEIP, la callada per resposta a la sol·licitud d’un lloc cobert, el Pavelló poliesportiu municipal més concretament, per al desenvolupament del concert.

 Ho sol·licitaren amb temps més que suficient (principis de juliol) com per arranjar tot allò que calguera, però no, a l’Ajuntament de Xirivella, governat amb mà fèrria pel PP, no tenen cabuda iniciatives relacionades amb la nostra llengua, la nostra poesia, la nostra música, el nostre ensenyament, …la nostra cultura.

Es desconeixen les raons de la negativa, perquè no han estat capaços ni d’això, de contestar, però el fet, al cap i la fi, és que no s’ha pogut realitzar.

Açò no és més que un més dels atacs ferotges a l’ensenyament públic (val a dir que de molta qualitat en el cas que en ocupa, en som coneixedors) dels que tan acostumats ens tenen els polítics que ens governen. Es poden excusar que ens han facilitat cadires, cadafal i la mà d’obra de la brigada. Però no era això, amics, no era això el que se’ls demanava. A ben segur que ens altres realitats, on els governants es mostren més sensibles en aquest món, hagueren mostrat més implicació, i no solament el compliment de l’expedient.

Equip docent, alumnes, AMPA, pares i mares, personal de serveis;  músics de Madrid, de Castelló, de la ciutat de València; diversos convidats i altres persones hem hagut d’assistir, estupefactes a la suspensió del concert.

Però no ha de quedar així, si alguna cosa els sobra, ens sobra,  és tenacitat, imaginació, ganes de treballar i sobretot, ràbia, molta ràbia, què es farà tornar a organitzar-lo i executar-lo.

Sempre tindran el nostre suport.