Xirivella, 27 setembre 2012

“Poemúsica és un projecte de poesia musicada en valencià on ha participat tota la comunitat educativa del Ramón y Cajal, unes 1300 persones. Un projecte immens de més de dos anys de treball que la regidora d’educació del PP de Xirivella ha confós amb una festa d’aniversari” -afirma Ricard Barberà, regidor de Compromís a l’Ajuntament de Xirivella.
Dimecres passat, el diari del LEVANTE-EMV al seu suplement escolar AULA publicava amb tota mena de detalls el concert de cloenda del projecte Poemúsica Poema, me, mi, mo, música, que hauria d’haver-se celebrat, tal i com deia al suplement, aquest dijous  27 al pati del CEIP “Ramón y Cajal” de Xirivella. L’aparició de la pluja provocà la suspensió d’un acte que havia rebut el reconeixement de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.
Feia més de quatre mesos que representants de la comunitat educativa del CEIP perseguien la regidora d’educació per poder realitzar l’acte de cloenda en el pavelló poliesportiu municipal, únic lloc cobert que haguera permés la realització de l’acte amb dignitat encara que ploguera i la possibilitat d’acollir les més de mil persones que esperaven els promotors de l’acte.
Des de Compromís lamenten que a l’Ajuntament de Xirivella, governat amb mà fèrria pel PP, no tinguen cabuda iniciatives d’aquest tipus. Evasives, dificultats i entrebancs han estat la principal resposta per part de la regidora d’educació als organitzadors de l’acte. Encara que finalment l’ajuntament va cedir al Ramón y Cajal unes cadires i un entaulat “el problema és de concepte, no era una festa de pati d’escola, era un projecte per a dur Canal 9 i el president de la Generalitat a Xirivella” –afirma Ricard Barberà indignat.
Compromís per Xirivella considera que s’ha perdut una oportunitat de reconéixer i fer vore l’esforç de xiquets i xiquetes, mestres, pares i personal del centre, així com dels professors que han orquestrat el projecte, Víctor Poveda i Mònica Pérez Vidal.
Poemúsica és un treball interessant i intens que acosta la poesia a l’escola; a través de la música han aprés poemes d’Antonio Rubio, Carles Cano o Marc Granell entre molts altres. On el valencià es posa clarament en valor, en un barri on per a molts veïns no és la seua llengua vehicular.  

Compromís demana a l’Ajuntament que rectifique i que done la màxima cobertura a l’acte incloent el concert del projecte Poemúsica dins de la programació cultural municipal per tal de  reconéixer de forma digna un projecte del qual ens hem de sentir ben orgullosos tots els xirivellers i xirivelleres.http://bloccoaliciocompromisxirivella.blogspot.com.es/p/xirivella-amb-cor.html