El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, considera que les xifres d’atur arreplegades per l’enquesta de població activa, “demostren la incapacitat manifesta del PP valencià per a solucionar el greu problema de l’atur en el nostre territori, on passem en més de 100.000 persones la barrera del mig milió de desocupats”.
Per a Morera, “l’obsessió per les retallades no és la solució, però, a més, el problema és que encara esperem mesures del govern per al foment de l’ocupació i per a atacar radicalment el problema de l’atur, que és el principal problema de l’estat en estos moments”.
El parlamentari de Compromís assegura que Rajoy i Fabra, “tenen un seriós problema perquè no tenen receptes contra la desocupació. No podem oblidar que sempre ha posat al PP valencià com a exemple i l’exemple que ens dóna és que tenim més de 600.000 persones sense treball en el territori valencià, la qual cosa és una xifra bastant preocupant”.
Per tots estos motius, des de Compromís consideren que el president de la Generalitat, “ha de donar la cara públicament perquè és més important la xifra de l’atur que l’absolució de Camps i, no obstant açò, sobre este tema ni sap ni contesta. Només coneixem les retallades, els atacs a la sanitat i a l’educació, l’atracament als treballadors de l’administració pública i la pujada d’impostos, però de solucions i de propostes no sabem res de res”.
La taxa de desocupació del País Valencià se situa, segons l’EPA, en un 25,45%, “la qual cosa ens situen en les primeres posicions de les autonomies amb més desocupats per això, el PP no pot donar lliçons de creació de treball perquè només saben destruir-lo”, segons ha declarat Morera.