Festes de bous a Xirivella? No calien per divertir-se

Xirivella 4 setembre 2011

 

Festes de bous a Xirivella? No calien per divertir-se

Compromís per Xirivella critica el suport de l’Ajuntament del PP  a la celebració de festejos taurins

Enguany, després de molts anys sense festejos taurins en Xirivella, el PP ha decidit que l’Ajuntament de Xirivella promocione la recuperació d’esta «festa» basada en la diversió a costa del patiment d’un animal i que forme part del programa de festes del poble. És cert que de l’organització de la «festa taurina» s’ha encarregat una entitat privada (una penya taurina) que pot ser molt respectable, però no ens pareix bé que l’Ajuntament s’implique en una festa en què es maltracten animals i que ho faça amb els diners de tots.

Perquè el PP assegura que a l’Ajuntament no li costarà diners, però no està gens clar. En el darrer ple municipal, Ricard Barberà, regidor de Compromís per Xirivella, va preguntar pel cost per a les arques municipals dels festejos taurins. Enrique Ortí, alcalde de Xirivella, va contestar «zero euros», sense voler donar més detalls ni aclarir qüestions com la subvenció concedida per l’Ajuntament a la penya taurina organitzadora dels festejos. Tampoc no va aclarir qui es faria càrrec de les despeses d’aigua, neteja, seguretat, llum, etc. que costaria esta «festa», ni tampoc si l’Ajuntament s’ha fet càrrec o avala el cost de les assegurances d’accidents i responsabilitat civil o de caució obligatòries en els festejos taurins.

D’altra banda cal considerar que la instal·lació de la plaça de bous portàtil endarrerirà la construcció de l’escoleta infantil, o que ressuscitar de mala manera la festa dels bous no respon a cap demanda ciutadana majoritària, només al capritx d’una entitat com la penya taurina, afí al PP. 

Així mateix, hem de tindre en compte que la tradició dels bous al carrer que tenia Xirivella fa quasi vint anys, i que ara mateix és irrecuperable, s’ha perdut, i que uns festejos taurins fets únicament en una plaça portàtil no tenen res a veure amb esta tradició. També hem de considerar que molts dels actuals veïns i veïnes de Xirivella desconeixen per complet la tradició dels bous al carrer i que això pot donar peu a tota classe d’accidents i d’incidents de conseqüències imprevisibles.

Finalment, per participar en aquestes activitats caldrà pagar, i no poquet. Contràriament a la tradició de les festes de Xirivella, en què tots els actes sempre han segut gratuïts i populars.

Per totes aquestes raons, Compromís per Xirivella s’oposa a la celebració de festejos taurins al nostre poble, lamentem el suport que el nostre Ajuntament ha prestat a uns festejos que no aporten res de bo a les festes de Xirivella i convidem veïns i veïnes a mostrar el seu rebuig i a participar en les manifestacions de protesta contra la implicació de l’Ajuntament en estes «festes» taurines tan cruels i innecessàries. Els xiquets i xiquetes de Xirivella no havien vist mai esta «festa», ara, amb la col·laboració del PP, podran vore com els adults es divertixen a costa de la barbàrie.

Així mateix demanem a l’Ajuntament de Xirivella que com a mínim vigile el compliment estricte del Reglament de festejos taurins de la Comunitat Valenciana i li advertim que Compromís presentarà les accions judicials pertinents en cas d’incompliment.

Vegeu la nota publicada a: 

Diari Levante

El periòdic.com

 

 

Arxivat en: Notes de premsa

Comentaris

  1. Pepi Chofre diu:

    Acabe de descobrir este article, m’ha donat una inmensa alegria llegir-lo,soc antitaurina i defensora del animals.No comprenc com la gent troba divertiment fent patir als animals, ho considere una lamentable aberració. Acàs no es prou i més que suficient que servixquen d’aliment als humans? La tortura no és cultura i ja estaría bé que anàrem evolucionant cap a la cultura…

    • Compromís per Xirivella diu:

      Efectivament, Pepi, com fa quatre anys, continuem pensant que les festes taurines no aporten res de bo a les festes de Xirivella, i que, en tot cas, esta classe d’activitats no han de tindre el suport de l’Ajuntament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *