Segons Barberà, candidat a l’alcaldia pel BLOC-Compromís per Xirivella, el principal problema d’accessibilitat de Xirivella és concentra en el pont de FEYCU que connecta el nucli de Xirivella amb el Barri de la Llum i València. Aquest és el pont d’entrada de la A-3 a València, creuat per centenars de persones tots els dies que presenta un estat deficient d’accessibilitat i manteniment i que també resulta molt perillós perquè es necessari travessar els bucles de la V-30 al mateix nivell dels cotxes. La situació en el pont s’ha degradat encara més com a conseqüència de les obres de desdoblament dels carrils dels cotxes, cosa que hauria exigit una acció més reivindicativa per part de l’equip de govern (PSOE-EU) i de l’oposició (PP).

 

Barberà critica que PSOE i EU reivindiquen en aquesta situació l’eliminació de 200 barreres arquitectòniques, com un fet notable sense tindre en consideració el pont de FEYCU. Segons Barberà moltes d’aquestes ‘eliminacions’ responen en realitat a intervencions puntuals i deficients sense cap pla d’accessibilitat integral per a la ciutat. ‘En el futbol si el baló no entra en la porteria no és gol encara que toque el travesser. En accessibilitat passa igual, si la vorera es queda a tres centímetres de la calçada segueix sent no accessible’ – afirma Barberà. Mantenir un desnivell de 3 o inclús més centímetres en algunes de les intervencions que s’han realitzat implica que persones que van en cadira de rodes o en carrets de xiquets han de fer una maniobra costosa en esforç i temps. En el cas que açò es done en un pas de zebra, els cotxes tampoc preveuen aquesta dificultat ‘aparentment es tracta d’un pas accessible’ cos aque fa que augmente el perill. La foto mostra una ‘intervenció deficient’ en un pas de zebra de la plaça de Sant Joan, amb l’ajuda dels clicks elements clau en la campanya lúdica i eivindicativa que està preparant BLOC-Compromís per Xirivella.

Barberà reconeix que aquestes intervencions suposen un canvi d’actitud i de
sensibilitat respecte a l’accessibilitat en Xirivella, però al mateix temps les considera insuficients i reclama un pla integral d’accessibilitat per a Xirivella on pobles com Aldaia o Quart de poblet han fet avanços expectaculars en els últims anys.