Ir a versión en castellano

Compromís ha registrat este dilluns davant la Junta Electoral Central la candidatura en coalició amb Més País nomenada “Més Compromís”, per a les eleccions generals del 10 de novembre. Una coalició progressista, feminista, ecologista i valencianista.

En l’acord signat per ambdues organitzacions s’estableix que serà Compromís la formació encarregada de dissenyar les llistes electorals que la coalició podrà presentar al territori valencià fins al pròxim 7 d’octubre. Pel que fa al Senat, Compromís està obert a configurar una llista com més àmplia possible que permeta presentar una única opció electoral fora del bipartidisme.

Per altra banda, els partits signants de la coalició assumeixen per complet el programa polític que Compromís va presentar a les passades generals del 28 d’abril, així com totes les reivindicacions establertes en l’Acord del Botànic 2, especialment en les registrades en l’apartat 6 sobre fiscalitat progressiva, finançament just i interessos valencians.

D’aquesta forma, “Més Compromís” serà l’encarregat de defensar al Congrés temés tan importants com la reforma del sistema de finançament autonòmic i la regularització del deute històric valencià, així com mecanismes temporals de compensació mentre aquesta reforma no es produïsca per tal de garantir una justícia financera per al territori valencià.

Finalment, pel que fa al grup parlamentari al Congrés, Compromís i Més País han acordat formar un grup confederal amb tots els partits territorials amb els quals s’hagen establert aliances a l’Estat. Un grup on Compromís tindrà una portavocia i autonomia pròpia, i on lideraràel posicionament de tots els temes que facen referència a les circumscripcions de Castelló, València i Alacant.

***************

Versión en castellano

 

Compromís ha registrado este lunes ante la Junta Electoral Central la candidatura en coalición con Más País llamada “Més Compromís”, para las elecciones generales del 10 de noviembre. Una coalición progresista, feminista, ecologista y valencianista.

En el acuerdo firmado por ambas organizaciones se establece que será Compromís la formación encargada de diseñar las listas electorales que la coalición podrá presentar en el territorio valenciano hasta el próximo 7 de octubre. En cuanto al Senado, Compromís está abierto a configurar una lista lo más amplia posible que permita presentar una única opción electoral fuera del bipartidismo.

Por otro lado, los partidos firmantes de la coalición asumen por completo el programa político que Compromís presentó a los pases generales del 28 de abril, así como todas las reivindicaciones establecidas en el Acuerdo del Botànic 2, especialmente en las registradas en el apartado 6 sobre fiscalidad progresiva, financiación justa e intereses valencianos.

De esta forma, “Més Compromís” será el encargado de defender en el Congreso temiera tan importantes como la reforma del sistema de financiación autonómica y la regularización de la deuda histórica valenciana, así como mecanismos temporales de compensación mientras esta reforma no se produzca para garantizar una justicia financiera para el territorio valenciano.

Finalmente, en cuanto al grupo parlamentario en el Congreso, Compromís y Més País han acordado formar un grupo confederal con todos los partidos territoriales con los cuales se hayan establecido alianzas en el Estado. Un grupo donde Compromís tendrá una portavocía y autonomía propia, y donde liderará el posicionamiento de todos los temas que hagan referencia a las circunscripciones de Castelló, València y Alacant.