Xirivella, 25 febrer 2019

  • La presentació de les candidatures de Mónica Oltra, a la Generalitat, i de Ricard Barberà, a l’Ajuntament de Xirivella congrega ompli la Casa de Cultura de somriures

  • La bona gestió de governs plurals com els del Botànic i el de Xirivella, centren els parlaments

El saló d’actes de la Casa de Cultura de Xirivella es va quedar xicotet ahir dilluns per a acollir l’acte de presentació de les candidatures de l’actual vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, i de Ricard Barberà, actual alcalde de Xirivella.

En les seues intervencions, tant la vicepresidenta del Consell com l’alcalde de Xirivella destacaren els bons resultats aconseguits pels governs plurals de progrés a la Generalitat i a l’Ajuntament de Xirivella. “Els que pronosticaven que el govern plural de Xirivella fracassaria, que seria un desastre, s’han equivocat. El govern de Xirivella ha funcionat i la millor prova és la bona gestió econòmica, amb tots els indicadors positius: rebaixa del deute, reducció del període mitjà de pagament, eliminació de les factures impagades…”, assegurava Barberà.

Un altre punt destacat van ser els avanços aconseguits durant esta legislatura en benestar social, àrea en què Oltra i Barberà han mantingut una col·laboració constant, com a responsables, respectivament, de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i de la Regidoria de Benestar Social de Xirivella. “Esta legislatura ha servit per a traure del pou les àrees prioritàries: educació, sanitat i inclusió social, a més d’administrar amb rigor i responsabilitat els recursos i els comptes; per a la pròxima legislatura ja tenim les bases per a afrontar inversions més ambicioses en infraestructures”, va explicar Oltra.

Quant a les intervencions del públic referides a Xirivella, es van centrar en qüestions com ara el transport públic o la mobilitat. En este sentit, el pròxim candidat a l’alcaldia de Xirivella va assegurar que és fonamental continuar reivindicant un transport públic de qualitat, cosa que no es podrà aconseguir si no obtenim els mateixos recursos que altres àrees metropolitanes.

Per la seua banda Mónica Oltra va contestar preguntes del públic sobre qüestions com ara la inversió en ciència, l’abolició de la prostitució o la lluita contra la mercantilització del cos de les dones en pràctiques com ara els anomenats “ventres de lloguer”

En acabar l’acte, els assistents es van traslladar a la nova seu de Compromís, molt pròxima a la Casa de Cultura, al carrer de Sant Antoni, 11.

*******************

Mónica Oltra y Ricard Barberà desbordan la Casa de Cultura de Xirivella

Xirivella, 25 febrero 2019

  • La presentación de las candidaturas de Mónica Oltra, a la Generalitat, y de Ricard Barberà, al Ayuntamiento de Xirivella congrega llene la Casa de Cultura de sonrisas

  • La buena gestión de gobiernos plurales como los del Botánico y el de Xirivella, centran los parlamentos

El salón de actos de la Casa de Cultura de Xirivella se quedó pequeño ayer lunes para acoger el acto de presentación de las candidaturas de la actual vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, y de Ricard Barberà, actual alcalde de Xirivella.

En sus intervenciones, tanto la vicepresidenta del Consell como el alcalde de Xirivella destacaron los buenos resultados conseguidos por los gobiernos plurales de progreso a la Generalitat y al Ayuntamiento de Xirivella. “Los que pronosticaban que el gobierno plural de Xirivella fracasaría, que sería un desastre, se han equivocado. El gobierno de Xirivella ha funcionado y la mejor prueba es la buena gestión económica, con todos los indicadores positivos: rebaja de la deuda, reducción del periodo medio de pago, eliminación de las facturas impagadas…”, aseguraba Barberà.

Otro punto destacado fueron los avances conseguidos durante esta legislatura en bienestar social, área en la que Oltra y Barberà han mantenido una colaboración constante, como responsables, respectivamente, de la Conselleria de Igualdad y Políticas Inclusivas y de la Concejalía de Bienestar Social de Xirivella. “Esta legislatura ha servido para sacar del pozo las áreas prioritarias: educación, sanidad e inclusión social, además de administrar con rigor y responsabilidad los recursos y las cuentas; para la próxima legislatura ya tenemos las bases para afrontar inversiones más ambiciosas en infraestructuras”, va explicar Oltra.

En cuanto a las intervenciones del público referidas en Xirivella, se centraron en cuestiones como el transporte público o la movilidad. En este sentido, el próximo candidato a la alcaldía de Xirivella aseguró que es fundamental continuar reivindicando un transporte público de calidad, lo que no se podrá conseguir si no obtenemos los mismos recursos que otras áreas metropolitanas.

Por su parte Mónica Oltra contestó preguntas del público sobre cuestiones como la inversión en ciencia, la abolición de la prostitución o la lucha contra la mercantilización del cuerpo de las mujeres en prácticas como los llamados “vientres de alquiler”

Al acabar el acto, los asistentes se trasladaron a la nueva sede de Compromís, muy próxima en la Casa de Cultura, en la calle de Sant Antoni, 11.