• Barberà pren possessió del càrrec amb el compromís d’aprofundir les mesures polítiques d’esquerres. 

  • Compromís suma sis alcaldies a l’Horta Sud: Manises, Catarroja, Sedavi Paiporta, Beniparrell i, ara, Xirivella

  • Enginyer de professió, Barberà deixa el seu treball com a tècnic de l’Institut de Biotecnologia per a assumir l’alcaldia de Xirivella

Xirivella, 24 06 17: Un saló de plens de gom a gom va acollir la investidura de Ricard Barberà com a alcalde, el primer de signe valencianista de la població, el primer alcalde d’esquerres que no és del PSOE, el primer alcalde de Compromís.

Durant el seu parlament, Barberà va agrair l’esforç del seu col·lectiu, especialment dels tres regidors que l’acompanyen en el grup municipal de Compromís, i de tota la ciutadania que havia confiat en ell per a representar el canvi polític que necessita Xirivella. També va agrair la voluntat d’entesa i el treball de la resta de components de l’equip de govern. «Des de l’inici de la legislatura hem tingut clar l’objectiu: posar al centre les persones de Xirivella i treballar per fer polítiques honrades d’esquerra, crear espais de trobada i d’acord, i posar en marxa dinàmiques noves quan ha fet falta», va explicar Barberà, molt emocionat, en el seu discurs d’investidura.

«Ja tenia jo ganes de vore una cara nova en l’alcaldia», deia entusiasmada una senyora a l’eixida del Plenari. «És l’alcalde més preparat que ha tingut mai el poble», comentava un altre dels assistents.

Ricard Barberà deixa el seu treball com a enginyer tècnic de l’Institut de Biomecànica per a assumir l’alcaldia de Xirivella i continuar dirigint la regidoria de Serveis Socials. Com explicava el nou alcalde a l’eixida del Plenari, «compatibilitzar la coordinació de la regidoria amb les responsabilitats de l’alcaldia és perfectament possible, perquè no tinc cap objectiu polític fora de Xirivella». Com a enginyer, Barberà ha treballat en projectes en l’àmbit valencià, espanyol i europeu, vinculats sobretot al camp de l’accessibilitat, la discapacitat i l’envelliment, així com el desenvolupament i avaluació de tecnologies de suport des de cadires de rodes a navegadors específics per a persones amb diversitat funcional.

A l’acte van assistir, a més del cap del grup de Compromís al Congrés Joan Baldoví i de la coordinadora nacional de la formació, Àgueda Micó, els diputats de les Corts Fran Ferri, Teresa Garcia i Isaura Navarro, a més de Natxo Costa, director general de Comerç i Consum de la Generalitat, i Ferran Puchades, secretari de Justícia. De l’àmbit de l’administració local, també acompanyaren el nou alcalde la vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó, i els diputats Xavier Rius (Cultura) i Josep Bort (Medi Ambient), així com l’alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín, Ferran Baixauli, alcalde de Sedaví, i Jesús Borràs, alcalde de Manises. Entre els molts regidors i regidores d’altres pobles de l’Horta Sud no podia faltar Consol Barberà, germana del nou alcalde i regidora de Compromís a Alaquàs.

«Amb tota la força i dedicació d’un govern plural i engrescat per fer una Xirivella millor!», estes van ser la paraules amb què va tancar el seu discurs Ricard Barberà.

_______________________________________________________

Altres declaracions d’interés:

Continuarem sent reivindicatius amb les altres administracions

perquè en això ens va la vida com a poble.

———–

Estem ja a mitjan camí de la legislatura. No hi ha marxa enrere. No volem fer marxa enrere. I no volem fer marxa enrere perquè dos anys després presentem un balanç ben positiu.

———–

Sóc el primer alcalde valencianista de Xirivella i això és una sort i una gran responsabilitat. És una sort i una alegria compartida amb molta gent, més enllà de Compromís i Xirivella. Moltes persones treballen, i han treballat de valent molt de temps per fer possible que hui en dia el valencianisme siga una ferramenta útil, associada a valors de justícia social, feminisme, defensa del medi ambient… i sobretot honradesa i il·lusió per canviar les coses pensant en les persones.