Ir a versión en castellano

DSC_0267-2

10/06/2016 –Jordi Sebastià, eurodiputat de Compromís – Primavera Europea, va visitar l’avinguda de la Pau de Xirivella i Mislata en una acció conjunta dels col·lectius de Compromís de Mislata i Xirivella. L’acte es va realitzar a l’aire lliure enfront del centre social de l’avinguda de la Pau, el divendres 10 de juny, i va comptar amb la presència dels portaveus de tots dos col·lectius locals, Javier Gil, a Mislata i Ricard Barberà, per part de Xirivella.

En aquest primer acte de campanya es va informar a la ciutadania dels perills que comporta el TTiP. Jordi Sebastià ha treballat en aquesta matèria, i ha sigut un dels eurodiputats que ha pogut accedir a la cambra on es troben segellats els papers de l’acord de lliure comerç entre Europa i Estats Units. Recentment, des de Compromís Mislata s’ha volgut conscienciar d’aquest tema amb la presentació d’una moció que va ser votada en el Ple de l’Ajuntament de Mislata i que va ser rebutjada amb l’abstenció del PSOE i el vot negatiu del PP. A Xirivella, en canvi, una moció similar va tirar avant amb els vots de Compromís per Xirivella, Sí se Puede i EU, que va presentar la moció. El PSOE es va abstenir i el PP va votar en contra.

Ricard Barberá va repassar la problemàtica que pateixen els barris de la zona, posant l’accent en el soroll que produeixen els avions en la seua eixida i arribada a Manises, fet aquest que van poder comprovar en diverses ocasions tant el públic assistent com Jordi Sebastià.

Javier Gil, per la seua banda, va explicar la importància d’aquestes eleccions per portar el model de govern de València a Madrid, ja que, com va comentar durant l’acte “abans dir a la valenciana era alguna cosa pejorativ i negativa, i en solament un any el govern del Botànic ha revertit està situació, fent que passara a associar-se amb fer les coses ben fetes i pensant en la ciutadania”DSC_0307-2

A més, l’eurodiputat va repassar l’actualitat de campanya de #Alavalenciana i va convidar convidant les veïnes i veïns a formar part de l’activitat parlamentària europea, explicant les eines de participació ciutadana que estan a l’abast de totes i tots.

Finalment, abans de la xarrada, Jordi Sebastià va mantenir una breu reunió de treball amb els col·lectius de Compromís Xirivella i Mislata. L’objectiu va ser conéixer d’a prop les problemàtiques de tots dos municipis i veure fórmules o ajudes europees que poden exercir-se des de Brussel·les per millorar els dos municipis.

Versión en castellano

Jordi Sebastià, eurodiputado de Compromís, habla del TTiP en el primer acto de campaña en Mislata 

Jordi Sebastià, eurodiputado de Compromís – Primavera Europea, visitó Mislata en el primer acto de campaña que realizó el colectivo de Compromís per Mislata, en una acción conjunta con el colectivo local de Xirivella. El acto se realizó al aire libre frente al centro social de la avenida de La Paz, y contó con la presencia de los portavoces de ambos colectivos locales, Javier Gil, en Mislata y Ricard Barberà, por parte de Xirivella.

En este primer acto de campaña se informó a la ciudadanía de los peligros que entraña el TTiP. Jordi Sebastià ha trabajado en esta materia, siendo uno de los eurodiputados que ha podido acceder a la cámara donde se encuentran sellados los papeles del acuerdo de libre comercio entre Europa y Estados Unidos. Recientemente, desde Compromís Mislata se ha querido concienciar de este tema con la presentación de una moción que fue votada en el Pleno del Ayuntamiento de Mislata y que fue rechazada con la abstención del PSOE y el voto negativo del PP.DSC_0302-2

Ricard Barberá repasó la problemática que sufren los barrios de la zona, haciendo hincapié en el ruido que producen los aviones en su salida y llegada a Manises, hecho este que pudieron comprobar en varias ocasiones tanto el público asistente como Jordi Sebastià.

Javier Gil, por su parte, explicó la importancia de estas elecciones para llevar el modelo de gobierno de Valencia a Madrid, ya que, como comentó durante el acto “antes decir a la valenciana era algo peyorativo y negativo, y en solo un año el gobierno del botánico ha revertido está situación, haciendo que pase a asociarse con hacer las cosas bien pensando en la ciudadanía

Además, el eurodiputado repasó la actualidad de campaña de #Alavalenciana así como invitando a las vecinas y vecinos a formar de la actividad parlamentaria europea, explicando las herramientas de participación ciudadana que están al alcance de todas y todos.

Por último, antes de la charla, Jordi Sebastià mantuvo una pequeña reunión de trabajo con los colectivos de Compromís Xirivella y Mislata. El objetivo fue conocer de cerca las problemáticas de ambos municipios y ver fórmulas o ayudas europeas que pueden ejercerse desde Bruselas para mejorar ambos municipios.