Xavi Rius ha pres possessió del seu càrrec com a diputat provincial i portaveu del grup Compromís. Tot i no ser regidor de Xirivella, sinó de Picanya, Xavi Rius està molt vinculat al nostre poble, de fet té ací la plaça de policia local, actualment en excedència, i ha segut secretari general de la secció sindical de CCOO en l’Ajuntament de Xirivella.
El seu nom s’afegeix al d’Enrique Ortí (PP) i Isabel García (PSPV), regidors en l’Ajuntament de Xirivella i també diputats provincials. “Amb Xavi Rius, Compromís per Xirivella tindrà un interlocutor directe en la Diputació”, explica Ricard Barberà, portaveu de Compromís per Xirivella. “Xavi coneix perfectament els problemes de Xirivella, gràcies al seu treball com a policia local i també com a sindicalista en l’Ajuntament, així que  estem d’enhorabona perquè tindrem, de fet, tres diputats provincials xirivellers”, conclou Barberà.

En la Diputació de València Xavi Rius, com la resta de companys i companyes de Compromís s’enfrontarà al difícil repte de convertir aquesta insttitució, caciquil i ineficaç fins ara, en una estructura administrativa moderna i preparada per a cobrir les necessitats dels nostres municipis i comarques en el segle XXI. De la seua voluntat dóna bona fe el vídeo del seu discurs d’investidura