Ricard-webM’agrada que la gent em pregunte sobre el sentit del vot de  Compromís Per Xirivella en els plens, perquè moltes vegades u creu que el que passa als plens, per desgràcia, no té cap transcendència. De vegades són persones que obertament es declaren votants de Compromís, però no sempre és així, i això està també molt bé.

El dissabte al mercat, un parell de persones em preguntaren sobre el “folló” del ple del dijous passat i per què Compromís havia votat a favor de la resolució presentada per l’equip de govern.

L’expedient que es portava al ple era una contestació a la reclamació de cobrament feta per Aigües de L’Horta a l’Ajuntament de Xirivella per unes obres realitzades entre els anys 2000 i 2006, dels que a l’empresa els quedaria pendent de cobrar (i a l’ajuntament de pagar) uns 400.000€. La contractació i seguiment d’aquestes obres segons informes externs, i interns (tècnic d’infraestructures, secretaria i intervenció de l’Ajuntament de Xirivella) no es van realitzar complint la normativa de contractació administrativa.

Des de Compromís hem sigut molt crítics amb el funcionament i utilitat del Consorci d’Aigües de L’Horta, entitat a la que té cedida l’Ajuntament de Xirivella, i altres pobles com Picanya o Aldaia, la gestió de l’aigua. Primer Andrés Raga i després jo mateix, hem demanat major transparència i sobretot que se justificara la utilitat de pertànyer al consorci.

PSOE i EU van acusar al PP de portar al ple una pantomima. Per la seua banda, l’alcalde va omplir-se la boca dient que el PP el que volia era una gestió transparent i per això duia aquella resolució al ple, quan podia no haver-ho fet. Li vaig haver de recordar al PP que en les tres ocasions que hem portat mocions per reclamar una gestió més transparent a l’Ajuntament de Xirivella el PP les ha votat totes en contra sense entrar ni tan sols al debat. Per tant, si ho portava ara al ple, un dels informes externs era de data de 2012, era purament per estratègia electoral. 

En breu, i per no allargar-ho més, el vot a favor de la resolució anava en la línia d’investigar i resoldre el que va passar amb eixos contractes.

Ricard Barberà,
regidor de Compromís per Xirivella

TEXT DELS ACORDS DE LA RESOLUCIÓ presentada pel PP:
PRIMERO.- Instar al Consorcio de Aguas de L’Horta, como ente encargado de prestar el servicio público de agua potable, saneamiento y depuración de aguas residuales, de este municipio, la regularizaci
ón del citado servicio público, ejerciendo, a tal efecto, las potestades que le fueron encomendadas en los Estatutos por los cuales se rige y, a su vez, regularizar su propio funcionamiento para prestar de forma correcta el servicio en aras de depurar las irregularidades apreciadas.
SEGUNDO.- Dar traslado a los Servicios Técnicos municipales del Ayuntamiento de Xirivella la documentación obrante en el expediente administrativo para que se proceda a evaluar los posibles costes necesarios que debe asumir este Ayuntamiento para que el Consorcio pueda regularizar el servicio, y, en su caso, evaluar el coste que supondría, llegado el caso, la separación del Ayuntamiento del Consorcio.
TERCERO.- Facultar al Alcalde-Presidente del Ayuntamiento de Xirivella, o a quien legalmente le sustituya, para el ejercicio de las acciones legales que estime procedentes en relación con el expediente de referencia.