El ple de gener, en què Compromís presentava quatre mocions, més una conjunta amb PSPV i EU, tingué com a punts més destacats:

  • Dictamen sobre aprovació inicial del Reglament sobre funcionament i ús de les instal·lacions municipals i les assistències tècniques.
    Compromís vota a favor perquè entén que el reglament facilitarà la faena dels tècnics de l’Ajuntament.
    [+] Llig més
  • Dictamen sobre resolució per mutu acord del contracte de Serveis per a l’elaboració del PGOU de Xirivella amb la Universitat Politècnica.
    Es reproduïxen els arguments del ple anterior. Compromís reclama que amb el PGOU no passe com passa amb les lleis d’educació, que canvien cada vegada que hi ha un canvi de govern.
    [+] Llig més
  • Dictamen sobre aprovació inicial de la modificació núm. 3 de l’Ordenança Reguladora de l’atorgament de llicències urbanístiques i de la inspecció tècnica dels edificis.
    Encara que estem d’acord amb la modificació, el regidor de Compromís aprofita per tornar a preguntar sobre les inspeccions tècniques dels espais de pública concurrència.
    [+] Llig més
  • Dictamen sobre aprovació de l’expedient  modificació de crèdits núm 2/2013.
    L’aprovació d’aquest punt representa canviar partides no executades de 2012 a unes de noves per executar-les enguany.
    La inversió principal és en servidors informàtics. Compromís pregunta si els servidors contribuiran a fer l’Ajuntament més transparent i més participatiu i el PP contesta que el nou equipament informàtic no tindrà esta finalitat.
    Per altra banda mostràrem la nostra preocupació perquè una partida de 45.000 euros destinada a un taller d’horts ecològics no s’haja invertit i demanem que els pressuposts d’enguany destinen una partida important per posar en marxa els horts socials.
    [+] Llig més
  • Dictamen sobre aprovació del Conveni sobre col·laboració entre la Conselleria d’Economia Indústria i comerç i l’Ajuntament de Xirivella  per a la implantació de la metodologia de reducció de l’impacte ambiental de les Pimes comercials desenrotllada en el marc Projecte  Europeu LIFE+Green Commerce.
    Compromís manifesta el seu suport a la iniciativa, que ja fa temps que està implantada en ajuntaments de tot Europa, però advertim que no suposarà la solució per als molts problemes que pateix el comerç local de proximitat, entre ells l’apertura  irresponsable d’un grapat de noves superfícies al voltant.
    [+] Llig més
  • Moció presentada pel grup municipal socialista sobre proposta d’endurir les penes contra la corrupció i s’eliminen les limitacions de drets i llibertats públics en el nou Codi Penal.
    Compromís dona suport a la moció tot i reclamant al PSOE major exigència amb el seu propi partit.
    [+] Llig més
  • Moció del grup municipal Compromís sobre “Projecte Educatiu de Repoblació Forestal”.
    El PP rebutja la moció en què Compromís demanava la implicació de l’Ajuntament en la recuperació de l’espai verd perdut amb la tala de la pinada del CP Gregori Maians. La intenció de la nostra moció era recuperar la importància paisatgística, ambiental i educativa del pati d’esta escola.
    Text de la moció
    [+] Llig més
  • Moció dels grups municipals socialista, EU i Compromís sobre sol·licitud de la Llei Hipotecària.
    Aquesta moció naix a demanda de la Plataforma de les persones Afectades per les Hipoteques (PAH), i havia estat treballada i consensuada pels tres grups de l’oposició, PSOE, PP i Compromís, més 15M, associacions veïnals i altres entitats.
    Text de la moció
    [+] Llig més
  • Moció del grup municipal Compromís sobre proposta de desestimació de sol·licitud de declaració de zona d’afluència turística per a Xirivella.
    La moció que Compromís va presentar en el darrer ple en favor del xicotet comerç i dels treballadors i treballadores de les grans superfícies va xocar contra la intransigència del PP, que va deixar clar que es desentén del futur del xicotet comerç i que dóna suport a l’obertura en diumenges i festius de les grans superfícies.
    Text de la moció
    [+] Llig més

  • Moció del grup municipal Compromís per a l’elaboració d’un pla de gestió, adequació, conservació i ampliació de la superfície arbòria i vegetal de Xirivella.
    En esta moció –que també va rebutjar el PP– proposàvem l’elaboració d’un pla d’innovació per a la gestió del patrimoni ambiental del municipi, que complira amb els objectius de sostenibilitat, participació ciutadana i educació mediambiental, així com també una important reducció de les despeses de manteniment, tant a curt com a llarg termini per al consistori.
    Text de la moció
    [+] Llig més
  • Moció del grup municipal Compromís en favor de la commemoració de la derogació de la Llei de perillositat social.
    La nostra moció incloïa dues propostes, la primera, rebutjada pel PP, plantejava que la bandera de l’arc de Sant Martí onejara en l’Ajuntament durant el mes de juny. La segona proposava que l’ajuntament col·labore amb les associacions del col·lectiu LGTB en l’organització d’una sèrie d’actes commemoratius (exposicions, xarrades, videofòrums…) durant el pròxim mes de juny
    Text de la moció
    [+] Llig més
  • Mocions presentades pels grups municipals socialista i EU sobre millores en el transport públic.
    Tant PSOE com EU unida presentaren dues mocions molt semblants. Compromís va votar a favor de les dos. La del PSOE va obtindre també el suport del PP. Compromís va insistir en la necessitat de reivindicar el compliment de l’ordenança municipal sobre transports.
    [+] Llig més                                                    
  •  Precs i preguntes.
    Com que el ple ha segut molt llarg i hi ha persones entre el públic que fa molt que esperen per poder intervenir, declinem fer ús del nostre torn de paraula.