Sessió de control sobre Nóos
El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, ha animat a la justícia “a seguir aprofundint en el cas Nóos i en la relació i implicació de l’expresident de la Generalitat, Francisco Camps en esta trama de malversació de diners públics i d’amiguisme”. Segons Morera, “finalment la justícia demostrarà que hem tingut un govern de malversadors, que han afavorit als amics botant-se la legalitat vigent i s’han dedicat a regalar diners públics, com hem vingut denunciat des del primer dia des de Compromís”.

El portaveu valencianista ha recordat que la Intervenció de l’Estat, “va vore irregularitats en l’adjudicació de contractes a Iñaki Urdangarín i eixa és la realitat, que per a fer-se una fotografia Camps ha estat capaç de pagar subvencions sense factures que justifiquen eixes ajudes i, això, és molt greu”.

Per a Morera, “cal que es faça un replantejament molt profund del sistema d’adjudicació de contractes i ajudes per part de l’administració valenciana, perquè la Generalitat s’ha convertit en un colador d’amics i no sols és el cas Nóos, és el cas de Valmor, una empresa amb pèrdues que ha comprat el Consell sense cap justificació coherent i que el govern d’Alberto Fabra continua defensant sense donar arguments convincents perquè també es tracta d’un clar cas d’amiguisme i de tracte de favors”. El portaveu de Compromís ha insistit, en este aspecte, que cal “una regeneració per evitar els abusos dels polítics que estiguen en el govern”.
Des de Compromís consideren que els avanços que es produeixen en el cas Nóos, demostren, a més a més, “que Camps pot haver mentit davant del tribunal, com ja ho va fer en les Corts Valencianes. Al juí del cas dels vestits va dir que ell no tenia res a vore amb les adjudicacions que feia la Generalitat i ara resulta que, en poc de temps i sense atendre a cap criteri, el Consell donava diners sense demanar justificació a l’institut Nóos i tot apunta que per ordre directa de Francisco Camps, qui haurà d’anar a declarar a les Balears per estos fets”.