Creuament de la A-3 ‘Sola davant el Perill (FOTO: Xirivella en un Click)
Segons Ricard Barberà, candidat de Compromís a l’alcaldia, Xirivella necessita un gran acord municipal en aspectes claus com el centre de salut o la millora dels accessos i transport públic amb València. Els partits polítics hem de ser capaços d’arribar a consensos i sumar voluntats i esforços per millorar Xirivella -afirma Barberà, que s’ha mostrat molt crític amb el PSOE i el PP per haver superposat, durant l’última legislatura, els interessos partidistes als de creació del nou centre de salut.
Per altra banda Barberà considera que és ‘absolutament necessari augmentar el caràcter reivindicatiu en la gestió municipal en referència a les infraestructures que necessita Xirivella’.
BLOC-Compromís per Xirivella proposa la creació d’un dia oficial de reivindicació. Segons Barberà, la creació d’aquest dia hauria de servir per fer més visible els problemes i mostrar a la gent la capacitat dels polítics de treballar de forma conjunta pels interessos de Xirivella. El 22 de juliol, dia d’aprovació del Plan Sur pel Consell de Ministres de Franco de l’any 1958, és la data proposta.
Segons Barberà el Plan Sur representa el sentiment de molts Xirivellers i Xirivelleres davant les grans infrestructures pensades per a millorar València però que han acabat perjudicant Xirivella, sense cap tipus de mesura correctiva. Un exemple actual seria l’entrada del AVE a València que impedeix l’entrada del tren a l’estació del nord.