El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, ha contestat les declaracions d’este matí del president de la Generalitat, Alberto Fabra sobre la recuperació del prestigi de la política, i sobre que alguns hauran de demanar perdó després de l’absolució de Camps i Costa. Segons Morera, “hem de recordar-li que el gran beneficiari de tota esta situació és Fabra, a qui han fet president de la Generalitat de rebot i per açò li preguntem que, ara que han absolt a Camps si pensa dimitir perquè torne Francisco Camps a la presidència, la qual cosa seria un autèntic esperpent i un sainet total i delirant, de molt mal gust però que no ens estranyaria, conforme està el pati en el PPCV”.
Per al síndic de la formació valencianista, progressista i ecologista, “la reprovació a Camps i Costa és total i des de Compromís considerem que la política no està per a servir-se ni per a constituir-se com una casta privilegiada. Demanem que la gent abandone el seu càrrec públic quan ha comès accions que han perjudicat a la institució, com ha fet Francisco Camps, a qui li hem demanat en reiterades ocasions que deixe el seu càrrec de diputat i també en el Consell Jurídic Consultiu. Considerem que ha d’abandonar la política i li desitgem que en la vida privada li vaja molt bé perquè en la vida pública ja ha demostrat que a l’única cosa que ha sabut portar-nos és a la vergonya i a la ruïna total de la Generalitat”.
Segons el portaveu de Compromís, des de la coalició consideren que la responsabilitat pública, política i institucional de l’ex president Camps “ha quedat més que demostrada, ha ficat en la Generalitat a una banda de corruptes i per tant, la reprovació pública és total, ja que jurídicament el que diu la sentència és de menor importància perquè amb l’absolució de Camps i Costa la justícia s’ha cobert de glòria, però la realitat és una altra i ben diferent”.
D’altra banda, Morera també ha lamentat l’ús partidista que Fabra ha fet del Palau de la Generalitat per a realitzar una conferència de premsa este matí. “En la major part del seu discurs, Fabra ha parlat com a president del PP i del cas d’uns afiliats del seu partit i eixes declaracions les hauria d’haver fet des de la seu del partit, no des del Palau de la Generalitat, que és la seu del govern valencià i des d’on, suposadament, es representa a tots els valencians i valencianes, siguen o no votants del PP”, segons ha reconegut el portaveu de Compromís.