(versió en valencià)
El Bloc-Coalició Compromís per Xirivella hem presentat a través del nostre bloc un pla integral de creació d’ocupació per a Xirivella. Aquest pla és fruit de les diverses reunions que el candidat de Compromís a l’alcaldia de Xirivella, Ricard Barberà, ha mantingut amb diversos col·lectius d’empresaris, persones desocupades, comerciants, tècnics de Desenvolupament Local i de formació i inserció laboral i sindicalistes.

El pla se centra en els sectors de població més vulnerables i amb més dificultats per a trobar faena: jóvens, majors de 45 anys, discapacitats, persones amb risc d’exclusió social, dones, parats de llarga duració i immigrants. Per a COMPROMÍS PER XIRIVELLA és important diagnosticar amb exactitud quins són els interessos d’aquests sectors de la població, les seues inquietuds, les seues dificultats per a integrar-se en el mercat laboral.
En primer lloc COMPROMÍS PER XIRIVELLA planteja explotar al màxim el potencial de l’Agència de Desenvolupament Local (ADL) seguint una doble línia de treball, per un costat el teixit empresarial i per un altre el mercat laboral.
En aquesta primera línia, hem de reivindicar la bona localització dels nostres polígons per a contrarestar els pèssims accessos a aquests. Així mateix l’equip de COMPROMÍS PER XIRIVELLA serà especialment exigent en la tramitació de les principals subvencions per a Xirivella, independentment del partit o administració que les haja impulsat, com és el cas del Pla E (Govern central) o del Pla Confiança (Generalitat Valenciana). Per un altre costat Compromís vol prestar especial atenció a l’optimització del funcionament de les pimes atraient i fomentant les subvencions del Pla Avança per al foment de les noves tecnologies de la informació i la comunicació. COMPROMÍS PER XIRIVELLA incentivarà la implantació dels últims avanços quant a noves tecnologies per a fomentar un mercat global i sempre en via d’expansió.
A Xirivella”, diu Barberà, “hem d’atraure i invitar a instaurar-se empreses amb un grau de contractació de persones destacable per a aconseguir que fluïsca el teixit empresarial i per tant econòmic de Xirivella. Des de COMPROMÍS PER XIRIVELLA impulsarem la creació de nínxols o vivers d’empreses, i facilitarem fiscalment la implantació de negocis de sectors reinventats o emergents.”
Quant al mercat laboral, la formació és fonamental per a integrar els treballadors en un mercat que cada vegada es torna més tecnològic i modern. COMPROMÍS PER XIRIVELLA pretén incrementar les oportunitats per a formar-se, fer pràctiques en empreses, etc. Per açò, potenciarà la formació no oficial a través de Cursos de Formació per a l’Ocupació (FPO i FC), per a desocupats i persones ocupades o autònoms; Tallers de Formació i Inserció Laboral (TFIL) destinats a col·lectius concrets de desocupats, en els quals es percep una beca; i Escoles Taller, Cases d’Oficis i Tallers d’Ocupació (ETCOTE) destinades tant a jóvens com a majors de 25 anys.
Sobre aquesta qüestió, Ricard Barberà afirma que “fomentar aquest tipus de formació és fonamental a l’hora de fer una societat millor formada i, per tant, millor preparada per a afrontar adequadament les exigències del nou mercat laboral. Moltes de les ADL i entitats col·laboradores per a la formació no s’aproximen al que realment la societat necessita i a vegades programen cursos que verdaderament no encaixen en les necessitats reals que tenen les empreses.”
El nostre compromís amb l’ocupació”, continua el candidat de Compromís a l’alcaldía de Xirivella, “és treballar en aquesta línia, ja que empresa i treballador han d’encaixar i atendre les necessitats reals que precise la societat. Per això COMPROMÍS PER XIRIVELLA prestarà especial atenció, tant si forma govern, com si no, als Plans de Foment d’Ocupació que posen en contacte empreses del municipi amb les persones més necessitades i les administracions públiques, independentment de qui les governe. La col·laboració entre les distintes entitats tant públiques com privades és fonamental.”