Ir a versión en castellano

  • El Ministeri de Foment contesta una pregunta del senador de Compromís referida als sorolls que produeix la V30 al seu pas per Xirivella
  • Compromís per Xirivella considera que la resposta del Ministeri és decebedora.

28/10/2015 – “Decebedora i insuficient”, així qualifica Ricard Barberà,  portaveu de Compromís per Xirivella, la resposta que ha cursat el Ministeri de Foment a una pregunta sobre els sorolls de la V30 formulada pel senador de Compromís Carles Mulet.

En concret la pregunta que, a sol·licitud de Compromís per Xirivella, va formular Mulet es referia a les mesures que pensa adoptar el Govern per pal·liar la pressió acústica que provoca la densitat del trànsit de la V30 al seu pas per Xirivella, en concret en la zona de l’Avinguda del Túria.

El Ministeri de Foment s’ha limitat a contestar que ha confeccionat uns mapes estratègics del soroll de la xarxa de carreteres en què el trànsit supera els tres milions de vehicles per any. I afegeix que, “de conformitat amb aquests mapes es podran desenvolupar els corresponents  ´Plans d’acció’ contra el soroll, en els quals es determinaran les actuacions que s’hagen de realitzar per a assolir els objectius de qualitat acústica previstos en la normativa vigent”.

“Aquesta resposta és una burla més del PP als ciutadans de Xirivella, que han de suportar a la porta de sa casa un dels nivells de  soroll més alts dels registrats en els mapes estratègics”, es lamenta Ricard Barberà. “El que resulta més indignant és que Foment ni tan sols s’haja molestat en consultar els seus propis plans de carreteres, que preveuen el soterrament de la connexió de l’A3 amb la V30. Això torna a demostrar que al PP li importa ben poc la ciutadania. És cert que amb el soterrament es reduiran notablement els sorolls, però l’obra no està executada, no sabem quan començarà i ja ha eixit dels pressupostos anteriorment, de manera que haurem d’estar vigilants. No volem que juguen amb nosaltres”, conclou Barberà.

C_DGC_46_V-30_Le_Página_3

Detall del mapa estratègic del soroll al pas de la V30 per Xirivella elaborat pel Ministeri de Foment. Els colors més foscos corresponen al màxim nivell de soroll, que afecta directament l’avinguda del Túria.

Mapa estratègic del soroll elaborat pel Ministeri de Foment

Pregunta formulada al Ministeri de Foment

Resposta rebuda del Ministeri de Foment

Versión en castellano

El Gobierno español se desentiende del ruido de la V30»

  • El Ministerio de Fomento contesta una pregunta del senador de Compromís referida a los ruidos que produce la V30 a su paso por Xirivella
  • Compromís per Xirivella considera que la respuesta del Ministerio es decepcionante.

28/10/2015 – “Decepcionante e insuficiente”, así califica Ricard Barberà,  portavoz de Compromís per Xirivella, la respuesta que ha cursado el Ministerio de Fomento a una pregunta sobre los ruidos de la V30 formulada por el senador de Compromís Carles Mulet.

En concreto la pregunta que, a solicitud de Compromís per Xirivella, formuló Mulet se refería a las medidas que piensa adoptar el Gobierno para paliar la presión acústica que provoca la densidad del tránsito de la V30 a su paso por Xirivella, en concreto en la zona de la Avenida del Túria.

El Ministerio de Fomento se ha limitado a contestar que ha confeccionado unos mapas estratégicos del ruido de la red de aquellas carreteras en que el tránsito supera los tres millones de vehículos al año. Y añade que, “De conformidad con éstos, se podrán desarrollar los correspondientes ‘Planes de Acción’ contra el ruido, en los que se determinarán las actuaciones que se deban realizar, en su caso, para alcanzar los objetivos de calidad acústica previstos en la normativa vigente”.

“Esta respuesta es otra burla más del PP a los ciudadanos de Xirivella, que tienen que soportar a la puerta de casa uno de los niveles de ruido más altos de los registrados en los mapas estratégicos”, se lamenta Ricard Barberà. “Lo más indignante es que ni tan solo se hayan molestado en consultar sus propios planes de carreteras, que prevén el soterramiento de la conexión de la A3 con la V30. Eso vuelve a demostrar lo poco que le importa al PP la ciutadania Es cierto que con el soterramiento de esta conexión se reducirán notablemente los ruidos, pero la obra no está ejecutada, no sabemos exactamente cuándo empezará y ya ha salido de los presupuestos anteriormente así que tendremos que estar vigilantes. No queremos que jueguen con nosotros”, concluye Barberà.

Pregunta formulada al Ministerio de Fomento

Resposta recibida del Ministerio de Fomento