Ir a versión en castellano

La insonorització del local d’oci Punt Com és un dels 40 projectes que l’Ajuntament de Xirivella ha inclòs en el Pla de Projectes Financerament Sostenibles de la Diputació de València.

Han sigut dos setmanes de treball intens a l’Ajuntament de Xirivella. Era un repte: en només 9 dies s’havia d’aconseguir encaixar projectes realitzables en el que queda de 2015 i sense generar despesa per manteniment.

El dia 9 de setembre la Diputació de València va publicar les bases del nou pla de subvencions a municipis. Fins eixe moment no se sabien els requisits concrets per poder dissenyar els projectes que s’han de presentar el dilluns 21 de setembre.

D’acord amb la població de Xirivella, la Diputació atorgarà un màxim de 1.051.000 euros per subvencionar “projectes financerament sostenibles” –tal i com s’anomena el pla–. Els requisits ens van obligar a descartar projectes de gran envergadura i apostar per iniciatives més modestes, però altament necessàries que en molts casos s’arrossegaven des de fa molts anys.

L’equip de govern va coordinar els diferents departaments tècnics per analitzar els projectes urgents per millorar Xirivella. En Compromís per Xirivella volem agrair molt especialment la tasca i dedicació dels treballadors i treballadores de l’Ajuntament. Han demostrat, una vegada més, la seua capacitat per treballar conjuntament en benefici del nostre poble.

En aquest sentit, el nostre portaveu, Ricard Barberà, explica que “les inversions han apostat sobretot per l’eficiència i l’estalvi energètic, tant en consum de l’enllumenat dels carreres com en climatització de les instal·lacions municipals. Això, a més de reduir l’impacte ambiental de Xirivella, permetrà destinar els recursos econòmics alliberats a reforçar les mesures socials, per exemple a la rehabilitació dels pisos de l’Ajuntament per a protecció social i que no ha sigut possible encaixar en aquesta subvenció”.

Per a la nostra companya Puri Botella, regidora de Gent Major, Consum i Sanitat, “la insonorització del Punt Com és una gran notícia per als nostres majors, que així podran tornar a fer les seues activitats de ball tan beneficioses per a la salut física i mental del col·lectiu. Una reivindicació de molt de temps que es podrà fer realitat”.

Així i tot és cert que ens hauria agradat disposar de més temps per a donar més protagonisme a la ciutadania, que, en tot cas, també ha intervingut en la selecció dels projectes, com explica el nostre company Josep Manel Moret, regidor de Personal: “Hem parlat amb la Federació d’Associacions Veïnals i hem revisat totes les propostes que ens ha anat fent la gent durant els últims mesos, així l’equip de govern hem tingut molt clares des del primer moment quines eren les prioritats: l’estalvi energètic, l’eficiència i les reparacions més urgents per a garantir els serveis als ciutadans, així com algun projecte que millore la sostenibilitat, com l’ampliació del carril bici des del poliesportiu fins a Alaquàs.”

Una altra de les necessitats que atén el pla d’inversions és la remodelació de la web per a donar-hi cabuda, entre altres aspectes, al portal de transparència, i també la renovació del parc d’ordinadors i la implantació d’un programa de gestión d’expedients que reforçarà la implantació de l’administració electrònica.

Tot i que no era estrictament necessari, l’equip de govern, del qual formem part, ha portat este pla de subvencions al Ple de l’Ajuntament, celebrat el passat 18 de setembre, per demostrar, una vegada més, la nostra predisposició a ser transparents de cara a la resta de grups i a la ciutadania en general.

El nostre treball està fet. No anàvem a deixar passar l’oportunitat de tindre la insonorització del Punt Com, millorar les infraestructures dels centres educatius i instal·lacions esportives o apostar per l’Administració Electrònica. Ni podíem, ni devíem fer-ho per responsabilitat i per sentit comú.

En Compromís per Xirivella ens sentim satisfets per haver pogut contribuir a dissenyar un pla de subvencions en només 9 dies naturals. Ara la paraula la té la Diputació de València.

Si voleu conéixer més detalls sobre els projectes i el detall de les partides, podeu consultar la web de l’Ajuntament i la llista de les partides.

Versión en castellano

La insonorización del local de ocio Punt Com es uno de los 40 proyectos que el Ayuntamiento de Xirivella ha incluido en el Plan de Proyectos Financieramente Sostenibles de la Diputación de Valencia.

Han sido dos semanas de trabajo intenso en el Ayuntamiento de Xirivella. Era un reto: en sólo 9 días se tenía que conseguir encajar proyectos realizables en lo que queda de 2015 y sin generar gasto de mantenimiento.

El día 9 de septiembre la Diputación de Valencia publicó las bases del nuevo plan de subvenciones a municipios. Hasta ese momento no se sabían los requisitos concretos para poder diseñar los proyectos que se tienen que presentar el lunes 21 de septiembre.

De acuerdo con la población de Xirivella, la Diputación otorgará un máximo de 1.051.000 euros para subvencionar “proyectos financieramente sostenibles” –tal y como se denomina el plan–. Los requisitos nos obligaron a descartar proyectos de gran envergadura y apostar por iniciativas más modestas, pero altamente necesarias que en muchos casos se arrastraban desde hace muchos años.

El equipo de gobierno coordinó los diferentes departamentos técnicos para analizar los proyectos urgentes para mejorar Xirivella. En Compromís per Xirivella queremos agradecer muy especialmente la tarea y dedicación de los trabajadores y trabajadoras del Ayuntamiento. Han demostrado, una vez más, su capacidad para trabajar conjuntamente en beneficio de nuestro pueblo.

En este sentido, nuestro portavoz, Ricard Barberà, explica que “las inversiones han apostado sobre todo por la eficiencia y el ahorro energético, tanto en consumo del alumbrado de las calles como en climatización de las instalaciones municipales. Esto, además de reducir el impacto ambiental de Xirivella, permitirá destinar los recursos económicos liberados a reforzar las medidas sociales, por ejemplo a la rehabilitación de los pisos del Ayuntamiento para protección social y que no ha sido posible encajar en esta subvención”.

Para nuestra compañera Puri Botella, regidora de Gente Mayor, Consumo y Sanidad, “es una gran noticia para nuestros mayores, que así podrán volver a hacer sus actividades de baile tan beneficiosas para la salud física y mental del colectivo. Una reivindicación de mucho tiempo que se podrá hacer realidad”.

A pesar de que no era estrictamente necesario, el equipo de gobierno, del cual formamos parte, llevó este plan de subvenciones al Pleno del Ayuntamiento, celebrado el pasado 18 de septiembre, para demostrar, una vez más, nuestra predisposición a ser transparentes de cara al resto de grupos y a la ciudadanía en general.

Aun así es cierto que nos habría gustado disponer de más tiempo para dar más protagonismo a la ciudadanía, que, en todo caso, también ha intervenido en la selección de los proyectos, como explica nuestro compañero Josep Manel Moret, concejal de Personal: “Hemos hablado con la Federación de Asociaciones Vecinales y hemos revisado todas las propuestas que nos ha ido haciendo la gente durante los últimos meses, así el equipo de gobierno hemos tenido muy claras desde el primer momento qué eran las prioridades: el ahorro energético, la eficiencia y las reparaciones más urgentes para garantizar los servicios para los ciudadanos, así como algún proyecto que mejore la sostenibilidad, como la ampliación del carril bici desde el polideportivo hasta Alaquàs.”

Otra de las necesidades que atiende el plan de inversiones es la remodelación de la web para dar cabida, entre otros aspectos, al portal de transparencia, y también la renovación del parque de ordenadores y la implantación de un programa de gestión de expedientes que reforzará la implantación de la administración electrónica.

Nuestro trabajo está hecho. No íbamos a dejar pasar la oportunidad de tener la insonorización del Punto Como, mejorar las infraestructuras de los centros educativos e instalaciones deportivas o apostar por la Administración Electrónica. Ni podíamos, ni debíamos hacerlo por responsabilidad y por sentido común.

En Compromís per Xirivella nos sentimos satisfechos por haber podido contribuir a diseñar un plan de subvenciones en sólo 9 días naturales. Ahora la palabra la tiene la Diputación de Valencia.

Si queréis conocer más detalles sobre los proyectos y el detalle de las partidas, podéis consultar la web del Ayuntamiento y la lista de las partidas.