Barberà: «És intolerable que el PP no destine ni un euro en els Pressupostos Generals de l’Estat a insonoritzar les vivendes de Xirivella»

  • Compromís per Xirivella reclama un milió d’euros per a aïllar habitatges afectats pel soroll dels avions
  • La formació ha presentat tres esmenes als Pressupostos Generals de l’Estat de 2016

Compromís per Xirivella ha presentat tres esmenes als Pressuposts Generals de l’Estat de 2016, dos de les quals estan destinades a reduir la contaminació acústica de la localitat tan castigada pel trànsit aeri i per carretera. La tercera esmena està destinada a crear una Via Verda per connectar el municipi amb Quart de Poblet.

La formació, a través del diputat valencià de Compromís al Congrés dels Diputats, Joan Baldoví, ha reclamat que es destine un milió d’euros per a finançar la insonorització de les vivendes i locals de Xirivella afectats per la denominada «empremta acústica» de l’aeroport de València, és a dir, la zona més afectada pel soroll dels avions. En l’esmena també es reclama un estudi d’ampliació d’esta zona.

Per al portaveu del grup municipal de Compromís a l’Ajuntament de Xirivella i regidor de Benestar Social, Ricard Barberà, «és intolerable que el govern del Partit Popular no destine ni un euro a insonoritzar vivendes de Xirivella, al no especificar cap partida en els Pressupostos Generals de l’Estat. Exigim un compromís ferm que es plasme clarament en els comptes de l’Estat de l’any que ve perquè som el nucli de població de l’àrea metropolitana més afectat pels sorolls de l’aeroport».

A més, Compromís per Xirivella ha presentat una altra esmena per a demanar la instal·lació de pantalles acústiques en l’autovia V-30 al seu pas pel municipi, especialment al pas per l’Avinguda del Riu Túria. Es tracta d’una reivindicació històrica del veïnat d’este barri de Xirivella.

Via Verda entre Xirivella i Quart de Poblet

Per últim, la formació ha reclamat la creació de la Via Verda, destinada a ciclistes i vianants que aprofitaria l’antic traçat del tren entre Xirivella i Quart de Poblet. Segons Barberà, «les administracions han d’apostar per una política valenta cap a una mobilitat més sostenible i una ciutat més saludable».

Arxivat en: General, Notes de premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *