El Crònica ja no és un pamflet

Un nou Crònica, més participatiu, auster i rigorós, arriba al carrer

El número de festes del Crònica, el primer editat per la nova corporació, ja està en el carrer. Sense desatendre la informació municipal i les primeres mesures de la nova corporació, el nou Crònica aposta per la participació ciutadana, el rigor periodístic i per avançar en l’aplicació de criteris d’ecoedició.

“El Crònica no té per què ser un pamflet”, explica el regidor d’Informació, el nostre company de Compromís per Xirivella, Josep Agustí. “La imatge que té la ciutadania del BIM municipal és molt negativa, després d’anys en què només ha servit d’instrument de propaganda al servici del govern de torn, per això hem volgut fer un canvi que anara més enllà dels gestos o d’un llavat de cara, tant en els continguts com en  la mateixa confecció de la revista”, afirma el regidor.

Així en el nou consell rector s’ha donat cabuda, per primera vegada, a dos de les associacions més reivindicatives i implicades en la vida social del nostre poble, amb l’entrada d’una representant dels col·lectius de dones i d’un altre de la Federació d’Associacions Veïnals, dos col·lectius molt maltractats des del punt de vista informatiu per l’anterior corporació. Igual com el col·lectiu LGTBi, censurat en l’anterior legislatura i al qual el nou Crònica dedica una pàgina. Així mateix es recuperen les cartes dels lectors i lectores, una altra secció que el govern del PP s’havia negat a incloure en la revista.

Una qüestió important que també té molt en compte la revista és la perspectiva de gènere i l’ús d’un llenguatge inclusiu, sens dubte gràcies a la presència en el consell rector d’una representant dels grups de dones de Xirivella.

Una altra de les característiques de la nova etapa del Crònica és l’austeritat. Amb un paper de menor gramatge, la revista no sols és més barata sinó també una mica més ecològica, tot i que en este aspecte encara s’ha d’avançar més. En tot cas la reducció del preu era obligada: l’anterior corporació s’havia gastat tota la partida d’enguany destinada a l’edició del Crònica.

En definitiva un primer pas cap a una publicació que volem que siga de tots i totes, que deixe de banda la propaganda, que se centre en la informació i que servisca de mitjà d’expressió del món associatiu de Xirivella i de tots els ciudadans i ciutadanes en general.

Descarrega’t des d’ací el Crònica

 

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *