11059984_1043752418987996_3840964451951417105_nCompromís per Xirivella ha estat molt ben representada en la Trobada d’Estiu de Dones amb Compromís que s’ha desenvolupat a Altea aquest dissabte 18 de juliol. Carmen Rodrigo, Esther Donderis, Lluís Gallent, Carmen Torres, Juan Sandoval, Alice Novais, Guillem Centelles, Silvia Villena i Josep M. Moret han participat en una jornada que ha aplegat més de cent persones per debatre sobre qüestions tan importants com els plans municipals d’igualtat. En la jornada també ha intervingut Mònica Oltra, vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat.

El debat sobre els plans municipals d’igualtat és especialment important en el cas de Xirivella, que encara no disposa d’aquesta ferramenta tan important per a aconseguir introduir la perspectiva de gènere en la gestió municipal, implantar plans d’eradicació de la violència masclista o fer complir la llei d’igualtat, entre altres mesures inicials que Dones amb Compromís ha plasmat en un document.

“No entenem com és que Xirivella encara no disposa d’un pla tan necessari com el d’Igualtat. Les dones de Compromís per Xirivella ens assegurarem que la nova corporació complisca el seu compromís d’accelerar la redacció d’aquest document, de dotar-lo d’un pressupost adequat i d’implantar-lo de la manera més ràpida possible”, explica Carme Rodrigo, una de les dones del nostre col·lectiu més implicades en l’organització de les jornades.

Per la seua banda Josep M. Moret, regidor de Personal, i present en les jornades, explica que per a la nova corporació esta és una prioritat: “En les reunions que hem tingut l’equip de govern ja hem abordat la qüestió perquè el Pla d’Igualtat es puga redactar amb la màxima celeritat. A més, hem de ser capaços de prioritzar en els pressupostos municipals les mesures polítiques d’igualtat i, d’altra banda, formar el personal de l’Ajuntament perquè la igualtat i la inclusió impregnen tota la gestió municipal.