Discurs de tancament de campanya 2015, Ricard Barberà

 

Bona nit,

Sembla mentida, em dóna la sensació que era ahir quan ens presentàrem a les eleccions reclamant una Xirivella pallassa, per viure i amb cor, i no, ja han passat quatre anys!

Quatre anys de treball d’oposició digna i valenta, de defensa d’una política a la mida de les persones. En el que moltes de les persones que esteu ací heu sigut còmplices necessàries per fer-ho possible ja fora en casa, en el despatx de Compromís a l’Ajuntament als carrers de Xirivella, o a les xarxes socials amb el vostre suport i les vostres propostes ho hem fet possible

Fa 4 anys ens presentàvem per la Xirivella Pallassa amb el nas roig, que tot ho havia de canviar! En estos 4 anys hem defensat projectes com el Poemúsica del Ramón y Cajal, Un projecte que mereixia que haguera vingut el president de la Generalitat i Canal 9, però al que el PP només va posar dificultats. Un projecte exemplar quant a implicació d’una comunitat educativa i de tot un barri. Tinc al cap la imatge gravada de xiquets i xiquetes perseguint pel pati, a Carles Cano, l’autor d’alguns dels poemes musicats, per demanar-li el seu autògraf. Impressionant! Molt bonic!

Volíem una Xirivella de les coses xicotetes, per a la felicitat de tots els dies, una Xirivella per a viure! Per això hem defensat el comerç local i de proximitat, lluitant contra el destarifo de la política del PP, «ara vull, ara no puc, ara no sé», sobre l’apertura de les grans superfícies els diumenges.

Des de Compromís per Xirivella hem presentat al·legacions als pressuposts Generals de l’Estat, al Congrés dels Diputats a Madrid per reclamar la insonorització de la V-30 al seu pas per Xirivella per exigir que acceleraren les obres de connexió del tren amb VLC.

Hem denunciat també la destrucció i deixadesa del polígon industrial, perquè sense treball no hi ha vida digna.

Volíem i volem una Xirivella verda, amb arbres. Per això, hem proposat l’elaboració d’una ordenança municipal integral que protegira i permetera millorar la gestió dels arbres i parcs, molts pobles i ciutats ja tenen ordenances semblants, però els del PP de Xirivella tenen por als arbres.

Volíem i volem una Xirivella amb cor, amb sentiment, donant suport als que més ho necessiten, a les persones més fràgils.

Per això hem abanderat la reivindicació d’una ciutat més accessible denunciant, els dèficits de la passarel·la del Barri de la Llum. S’hem sumat a iniciatives promogudes per la federació veïnal de Xirivella i per la plataforma de persones afectades per les hipoteces. El PP va crear una comissió però la va buidar de contingut, convocant-la amb una periodicitat que la feia inútil Revisarem els grans contractes per tindre més diners per a polítiques socials, posarem un pla d’emergència social Durant estos quatre anys hem aprés molt, tenim un poble viu, amb un teixit associatiu magnífic que no es resigna a ser mera comparsa del temps ni dels polítics de torn.

I vos dic, els punts del plenari que he votat més a gust han estat les propostes que ens ha posat damunt la taula la Federació Veïnal de Xirivella, propostes treballades, propostes des del coneixement de la realitat d’un poble que no vol resignar-se a ser una presó entre les grans infraestructures d’accès a la ciutat de València, ja siga per aire, carretera o ferrocarril.

El teixit associatiu no és l’enèmic, com s’ha pensat el PP tota esta legislatura. És un element necessari per millorar Xirivella, per auditar el treball dels polítics, perquè els governs de Xirivella no puguen tornar-se a endeutar sense control, ni a fer polítiques antisocials que ataquen al poble. En el pròxim govern de Compromís a Xirivella crearem ferramentes efectives de control del govern, nosaltres no tenim por a la gent perquè podem mirar-la a la cara orgullosos del treball que hem fet i del treball que amb la seua col·laboració encara ens queda per fer. El PP sí té por a la gent, té por a la transparència ells sabran per qué! per això el PP ha votat en contra de totes les propostes de Compromís per fer un govern més transparent.

El PP ens volia callats i rendits, des del minut zero ens va negar el suport administratiu que sí han tingut els altres grups polítics. Però s’hem crescut i hem plantat cara

ambValentia els hem fet baixar la cara quan parlàvem de la corrupció del Partit Podrit quan hem presentat mocions per demanar la dimissió de Blasco pel cas cooperació, de Camps pel cas dels tratges.

Des de Compromís hem aconseguit que el ple de l’Ajuntament de Xirivella aprovara per unanimitat una moció que impedia que cap polític imputat per corrupció, també el senyor Cotino, presidira o fora convidat a actes oficials de l’ajuntament

La setmana passada en una entrevista em preguntaven després del diumenge què? Quina política de pactes aneu a fer?

Només descartem el partit de la corrupció, el partit de Cotino, de Rita Barberà i de Rus. No pactarem amb Enrique Ortí que deia que el model per a Xirivella era el de la València de Rita, el dels gintònics i hotels de luxes pagats amb diners públics. Pactar amb el PP seria pactar amb el partit que representa la corrupció i la màfia en les institucions públiques i no, no volem la màfia governant les nostres institucions.

Qui vulga governar amb nosaltres haurà d’estar convençut de la necessitat d’una gestió transparent (molt més que la d’Aigües de l’Horta!). Haurà de voler escoltar i aprofundir en mecanismes reals de participació Haurà d’estar convençut de la necessitat de transformar la societat i treballar pel bé comú.

Sabem que no serà fàcil, tampoc ho han estat estos 4 anys Ho farem

ambValentia, sense por a la democràcia amb la força de tots els somriures amb que omplirem les urnes el diumenge convençuts que es necessari bastir espais de trobada i construir complicitats per pergar-li la volta a Xirivella

Volem volar, imaginar i construir en i des de la igualtat un dels pilars fonamentals del programa de Compromís també a Xirivella.

Per acabar llegirés una part del manifest de la Coordinadora de Dones per la Igualtat de Xirivella, que vaig llegir també al ple fa uns mesos amb motiu de la commemoració del dia internacional contra la violència masclista

Es tractava d’un manifest allunyat dels canons de les declaracions institucionals i polítiques un manifest dirigit als sentiments, amb duresa però carregat d’esperança. És en eixa combinació de fermesa en la denúncia i l’esperança que vull acabar el meu discurs.

Minnie Mouse siempre calza tacones, de día o de noche, vaya al campo o a la playa.  Nunca ha conseguido quitárselos. Nunca lo hará mientras espere que sea Mickey quien la salve.  Nunca lo haremos mientras dejemos que otros nos sigan dibujando, incompletas, de color de rosa.
 Ese machismo es el que nos menosprecia, nos humilla, nos somete, nos agrede, nos mata.

Así que, a ti que has dejado de soñar
que no recuerdas quien eras
que vives con miedo
marcada de complejos
ahogada tu libertad.

 Y a ti que te has puesto las gafas violetas
que has destapado el engranaje
que, aunque te descubras vulnerable,
te niegas a dar un paso atrás.
Os propongo que volemos juntas
imaginando lo imposible
construyendo en lo cercano.

Ningún Mickey i ningún Ortí vindrà a salvar-nos per això és tan important que el diumenge votem

amb valentia, que el diumenge omplim les urnes amb somriures

Canviarem les regles del joc per canviar els valors de la societat Posarem les persones al centre de la gestió municipal Volem un govern participatiu i transparent

El diumenge omplirem de somriures les urnes,

ambValentia, amb força, amb il·lusió perquè un poble que riu i somriu és un poble valent, que no es resigna, que mira esperançat el seu futur.

Jo no em resigne, igual que les persones que s’heu deixat la pell estes últimes setmanes per donar a conèixer les propostes de Compromís per presentar el gran equip que tenim

Per tot açò, amics i amigues vull ser alcalde de Xirivella per la nostra gent, pel nostre poble

Visca Xirivella! Visca Compromís!

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *