Ir a versión en castellano

La iniciativa duta al ple per Compromís va comptar amb el suport unànime de tots els grups

La Sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea de 27 de febrer de 2014 va declarar contrari al dret comunitari l’Impost sobre Vendes Minoristes de Determinats Hidrocarburs (IVMDH), l’anomenat “cèntim sanitari”, que es cobrava com a impost indirecte en la venda d’hidrocarburs (gasolines, gasoils, combustible de calefacció, etc).

Segons informava el regidor de Compromís, Ricard Barberà: “l’Ajuntament de Xirivella té una despesa anual en combustible al voltant dels 30.000 euros, que podria representar una devolució d’uns 3.500 euros per al període dels exercicis 2010 a 2012 encara no prescrits”.

Ricard Barberà ha mostrat la seua satisfacció per l’aprovació de forma unànime de la moció presentada per Compromís per reclamar els diners pagats pel ‘cèntim sanitari”. Diners que se sumaran a les partides de Serveis Socials, en admetre’s durant el ple una suggerència del PSOE en esta línia.

Una altra partida important de carburants és la del gas natural, emprat en calderes i calefaccions (piscina municipal i altres edificis públics), exempta d’aquest cèntim, però que supera els 100.000 euros anuals. Ricard Barberà ha anunciat que Compromís presentarà una iniciativa perquè es realitze un estudi detallat d’estos consums “per tal de reduir-los, bé siga mitjançant la instal·lació de sistemes més eficients o la instal·lació d’aigua calenta sanitària solar”.

Llegiu la moció

Podeu llegir la notícia publicada en

La veu del País valencià, El Meridiano de l’Horta, NouHortaOest, El punt

Versión en castellano

La iniciativa llevada al pleno por Compromís contó con el respaldo unánime de todos los grupos

La Sentencia del Tribunal de Justicia de la Unión Europea de 27 de febrero de 2014 declaró contrario al derecho comunitario el Impuesto sobre Ventas Minoristas de Determinados Hidrocarburos (IVMDH), el llamado “céntimo sanitario”, que se cobraba como impuesto indirecto en la venta de hidrocarburos (gasolinas, gasóleos, combustible de calefacción, etc).

Según informaba al concejal de Compromís, Ricard Barberà:“ el Ayuntamiento de Xirivella tiene una gasto anual en combustible de alrededor de 30.000 euros, lo que podría representar una devolución de unos 3.500 euros para el período de los ejercicios 2010 a 2012 aún no prescritos”.

Ricard Barberà ha mostrado su satisfacción por la aprobación de forma unánime de la moción presentada por Compromís para reclamar el dinero pagado por el ‘céntimo sanitario”. Cantidad que se sumará a las partidas de Servicios Sociales, al admitirse durante el pleno una sugerencia del PSOE en esta línea.

Otra partida importante de carburantes es la del gas natural, empleado en calderas y calefacciones (piscina municipal y otros edificios públicos), exenta de este céntimo pero que supera los 100.000 euros anuales. Ricard Barberà ha anunciado que Compromís presentará una iniciativa para que se realice un estudio detallado de estos consumos para reducirlos, bien sea mediante la instalación de sistemas más eficientes o la instalación de agua caliente sanitaria solar.

Podéis leer la noticia publicada en

Podeu llegir la notícia publicada en

La veu del País valenciàEl Meridiano de l’HortaNouHortaOestEl punt