Ir a versión en castellano

En el darrer ple municipal, el regidor de Compromís per Xirivella, Ricard Barberà, va tornar a interessar-se sobre la possibilitat que el centre comercial Gran Túria òbriga tots el diumenges i festius, després de les últimes declaracions del president de la Generalitat en què anunciava que la llibertat d’horaris per als centres comercials seria decisió dels alcaldes.

Durant el ple, el portaveu de Compromís va demanar a l’alcalde de Xirivella que diga clarament si facilitarà l’obertura de Gran Túria en dies festius. “No es tracta només de defendre el xicotet comerç –diu Ricard Barberà–, que amb la crisi ho està passat molt malament i que és molt necessari. També cal pensar en els treballadors i treballadores dels centres comercials, que cada dia ho tenen més difícil per a formar-se o conciliar la vida laboral i familiar, amb jornades laborals inacabables, mobilitat geogràfica imposada i torns impossibles”.

La resposta d’Enrique Ortí no pogué ser més decepcionant, per no dir cínica: “Jo també he anat a treballar els diumenges a l’horta.” En opinió de Barberà, “és lamentable que l’alcalde recórrega als tòpics per tractar una qüestió tan delicada. Amb el seu comentari Ortí es burla de molts treballadors i treballadores que no poden veure els seus fills més que unes poques hores a la setmana. Els del PP no diuen que són tan defensors de la família? Doncs que ho demostren”.

En opinió de Barberà, l’alcalde de Xirivella, abans de prendre qualsevol decisió, hauria de reunir-se amb totes les parts implicades: “No pot ser que Ortí només es reunisca amb els que li fan cartells, també ha de reunir-se amb els xicotets comerciants i amb els treballadors i treballadores del centre comercial.

[+] Llig més

Podeu vore la nota de premsa publicada en
El periòdic.com

Versión en castellano

 

El alcalde se burla de los trabajadores y trabajadoras de Gran Turia

En el último pleno municipal, el concejal de Compromís per Xirivella, Ricard Barberà, volvió a interesarse sobre la posibilidad de que el centro comercial Gran Turia abra todos el domingos y festivos, después de las últimas declaraciones del presidente de la Generalidad en que anunciaba que la libertad de horarios para los centros comerciales sería decisión de los alcaldes.

Durante el pleno, el portavoz de Compromís pidió al alcalde de Xirivella que diga claramente si facilitará la abertura de Gran Turia en días festivos. “No se trata solo de defender el pequeño comercio –dice Ricard Barberà–, que con la crisis lo está pasado muy mal y que es muy necesario. También hay que pensar en los trabajadores y trabajadoras de los centros comerciales, que cada día lo tienen más difícil para formarse o conciliar la vida laboral y familiar, con jornadas laborales inacabables, movilidad geográfica impuesta y turnos imposibles”.

La respuesta de Enrique Ortí no pudo ser más decepcionante, por no decir cínica: “Yo también he ido a trabajar los domingos a la huerta.” En opinión de Barberà, “es lamentable que el alcalde recurra a los tópicos para tratar una cuestión tan delicada. Con su comentario Ortí se burla de muchos trabajadores y trabajadoras que no pueden ver sus hijos más que unas pocas horas a la semana. ¿Los del PP no dicen que son tan defensores de la familia? Pues que lo demuestren”.

En opinión de Barberà, el alcalde de Xirivella, antes de tomar cualquier decisión, debería reunirse con todas las partes implicadas: “No puede ser que Ortí solo se reúna con los que le hacen carteles, también tiene que reunirse con los pequeños comerciantes y con los trabajadores y trabajadoras del centro

Podéis ver la nota de prensa publicada en
El periòdic.com