Segons el PP, Gran Túria ha d’obrir els diumenges perquè «és la tendència»

webrescatemelcomerç localLa moció que Compromís va presentar en el darrer ple en favor del xicotet comerç i dels treballadors i treballadores de les grans superfícies va xocar contra la intransigència del PP, que va deixar clar que es desentén del futur del xicotet comerç i que dóna suport a l’obertura en diumenges i festius de les grans superfícies.

Visiblement nerviós, el regidor de Comerç, Guillermo Garrido, va arribar a dir que Gran Túria ha d’obrir els diumenges «perquè és la tendència». «Eixa tendència –li retrucà Ricard Barberà– ens porta a l’esclavitud.»

Durant la seua intervenció Ricard Barberà va deixar clar que no es tracta solament d’ajudar els i les persones que treballen en el xicotet comerç. La llibertat d’horaris per a les grans superfícies també perjudicaria, i molt, els treballadors d’estos centres, especialment a l’hora de conciliar la vida familiar i la laboral, amb uns horaris fets al capritx de l’empresa i sense rebre a canvi cap compensació econòmica.

En qualsevol cas, per a Gran Túria obrir els diuemenges i festius és, en la majoria de les ocasions, un mal negoci. «Ara mateix,  Gran Túria perd diners la majoria dels diumenges que obri, i això afecta tant Carrefour com les botigues de la galeria comercial», ens explicava fa uns dies una treballadora del centre.

En conclusió, a nosaltres també ens preocupa el futur de Gran Túria i de Carrefour Xirivella, però la llibertat d’horaris no millorarà el rendiment d’aquest centre, al contrari agreujarà els problemes. Uns problemes causats per la reducció de la capacitat adquisitiva dels consumidors per culpa de la crisi i de política austericida del seu govern, però també per culpa d’un política autonòmica de promoció irresponsable de les grans superfícies comercials. El pitjor problema de Gran Túria és que al País Valencià i a l’Horta en concret hi ha massa grans superfícies.

Podeu llegir la notícia en

El PuntNou Horta OestEl periódico de Aquí, El periòdic.com, Noticias Xirivella

Text de la moció

Arxivat en: Economia i Ocupació, General, Ple 13 01 31

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *