Compromís presenta una moció per millorar la gestió d’arbres i espais verds

poda-arbreEn esta moció –que també va rebutjar el PP– proposàvem l’elaboració d’un pla d’innovació per a la gestió del patrimoni ambiental del municipi, que complira amb els objectius de sostenibilitat, participació ciutadana i educació mediambiental, així com també una important reducció de les despeses de manteniment, tant a curt com a llarg termini per al consistori.

«Amb el nostre pla no sols es podia millorar l’entorn de Xirivella, sinó també estalviar diners. El PP ha tornat a demostrar una gran incapacitat com a gestor, i més encara com a gestor medi ambiental», es lamentà Ricard Barberà. «Són molts els ajuntaments, de tots els colors polítics, que disposen de plans similars al que presentàvem –explicà Barberà– encara que la nostra proposta és bastant ambiciosa.»

Entre altres qüestions la moció proposa
• prioritzar les espècies autòtones –més barates de mantenoir– en parcs i jardins;
• limitar les superfícies pavimentades en els parcs;
• catalogar i inventariar els arbres del municipi;
• incentivar la participació ciutadana en la cura de parcs i jardins

Text de la moció

Arxivat en: Ple 13 01 31, Urbanisme i Medi Ambient

Comentaris

  1. Guillem diu:

    Molt bona iniciativa. Sembla mentida que algunes de les propostes encara no es facen (utilitzar espècies autòctones i catalogar els arbres, per exemple). A vore si anem millorant…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *