A iniciativa de Compromís es redactarà un pla per dotar de desfibril·ladors els poliesportius i altres espais públics 

El ple de l’Ajuntament de Xirivella celebrat el passat dijous 29 de novembre va aprovar per unanimitat una moció en què Compromís proposava la redacció d’un pla d’instal·lació d’espais cardiodioprotegits dotats de desfibril·ladors en alguns punts del municipi.

Segons Ricard Barberà, regidor de Compromís, «està comprovat que instal·lar desfibril·ladors en espais de risc, com ara els poliesportius, permet atendre millor els casos de parades cardiorespiratòries que es puguen produir».  En aquest sentit, la regidora de Sanitat va reconéixer que per al seu departament es tracta d’una prioritat i que ja hi estava treballant.

Actualment Xirivella disposa d’un sol desfibril·lador, una quantitat clarament insuficient per a un poble de més de 30.000 habitants. També és insuficient el personal homologat per poder fer servir aquests aparells. «Amb l’aprovació de la moció –explica Barberà–, el govern municipal es compromet a destinar una partida dels pròxims pressupostos a anar implantant els desfibril·ladors i a formar el personal que siga necessari.»

Text de la moció

Podeu llegir la notícia en

El punt, elperiòdic.com, El periódico de Aquí, Nou Horta Oest, Horta notícias

Texto en castellano

A iniciativa de Compromís se redactará un plan para dotar de desfibriladores los polideportivos y otros espacios públicos

El pleno del Ayuntamiento de Xirivella celebrado el pasado jueves 29 de noviembre aprobó por unanimidad una moción en la que Compromís proponía la redacción de un plan de instalación de espacios cardiodioprotegidos dotados de desfibriladores en algunos puntos del municipio.

Según Ricard Barberà, concejal de Compromís, «está comprobado que instalar desfibriladores en espacios de riesgo, como los polideportivos, permite atender mejor los casos de paradas cardiorespiratorias que se puedan producir». En este sentido, la concejala de Sanidad reconoció que para su departamento se trata de una prioridad y que ya estaba trabajando en ello.

Actualmente Xirivella dispone de un solo desfibrilador, una cantidad claramente insuficiente para un pueblo de más de 30.000 habitantes. También es insuficiente el personal homologado para poer utilizar estos aparatos. «Con la aprobación de la moción –explica Barberà–, el gobierno municipal se compromete a destinar una partida de los próximos presupuestos en ir implantando los desfibriladores y a formar al personal que sea necesario.»

Texto de la moción

Podéis leer la noticia en

El puntelperiòdic.comEl periódico de AquíNou Horta OestHorta notícias