Falles plantades, escoles tancades!

*Article aparegut al Crònica de Xirivella de març de 2012*


Falles plantades, escoles tancades! crida el refranyer valencià i no és per a menys, perquè es moment de festa i que la flama de la falla creme un bon grapat de ninots (de polítics corruptes i banquers deshonrats en tenim un bon grapat!) i una garbera de coses roïnes (començant per l’estafa que ens venen com a crisi i de la que ningú es vol fer responsable).

I sí, des de Compromís volem que les escoles estiguen tancades, tancades per la festa, no perquè el Govern de la Generalitat les estiga matant a poc a poc, deixant-les sense llum, sense calefacció, sense mestres i sense paper del vàter; o perquè el Govern del PP de Xirivella mire en una altra direcció, no només ignorant la comunitat educativa en la seua reivindicació per una escola pública i de qualitat sinó afirmant que de les retallades en educació (ells en diuen “ajustos”) no se’n ressentiran els escolars de Xirivella. Què no veuen que ja no envien substituts per a cobrir les baixes? Són els xiquets i les xiquetes qui ho han de pagar?


Però també hi ha bones notícies, el reviscolament del teixit associatiu xiriveller incloent la creació de la plataforma pels serveis públics o el nouvingut col•lectiu LGTB de Xirivella. Reviscolament per altra banda absolutament necessari en els temps que corren i que ja ha aconseguit unir tots els partits polítics en la manifestació que demanava l’eliminació del pas de camions per Xirivella. Unió que hauríem de ser capaços de bastir també en altres àmbits de la vida quotidiana de Xirivella. Unió per la que passa necessàriament el futur de Xirivella, començant per l’ampliació del centre de salut, la millora dels mitjans de transport públics o la salvaguarda de l’horta.


El mes de febrer 240 revistes del Crònica foren retornades a l’ajuntament per
registre d’entrada, denunciant el fet que Crònica ha sigut amb els governs anteriors i ho continua sent un pamflet polític al servei del qui mana, sense possiblitat de participació directa del veïnat. Des de Compromís pensem que són moltes revistes perquè el model de Crònica seguisca igual.


I el mes de març, a banda de les Falles, hem tingut una altra fita important, el 8 de març, dia internacional de la dona. Dia per estar orgullosos a Xirivella del bon treball que s’està fent en quant a prevenció i seguiment de la violència contra les dones i que fa temps que és enveja de tota la comarca i molt més lluny. Estem contents que el PP, a instàncies de Compromís, signe un acord de col•laboració amb la Biblioteca de la Dona que quedarà emmarcat dins del proper pla d’igualtat de Xirivella.


Falles plantades, escoles tancades! torna a cridar el refranyer valencià que el PP vol apropiar-se i transformar en crisi oberta, drets tancats! Fins i tot el dret a opinar diferent com quan l’alcalde de Xirivella justificava, sense la més mínima concessió, la càrrega policial contra els estudiants del IES Lluís Vives a València, que ha estat denunciada per l’assemblea conjunta de pares i mares, professorat i alumnat de l’institut però també per bona part de la premsa internacional.


Senyor alcalde, les borumballes deixe-les per a les Falles, vosté dediques a treballar per Xirivella!

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *