El diputat de Compromís en Les Corts Valencianes, Fran Ferri, ha avançat hui que la seua formació presentarà tant en el Congrés dels diputats com en el parlament valencià iniciatives per a què les administracions vetllen per a què no es venguen i distribuisquen obres de caràcter homòfob.
Esta iniciativa de Compromís sorgeix arran de la polèmica suscitada per la venda en algunes llibreries i grans magatzems d’un llibre que tracta la homosexualitat com una malaltia i planteja un mètode de sanament.
.
Segons ha assenyalat Ferri “el nostre Codi Penal en l’article 510 estableix que qui promoga odi o calumnies a qualsevol col•lectiu incloent aquells relacionats amb l’orientació sexual comet un delicte. Així que el fet de tractar l’homosexualitat com a malaltia quan no ho és segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS) s’hauria de considerar un delicte”.
“Però la responsabilitat penal d’un llibre que proposa un mètode de sanament per a l’homosexualitat pot ser encara més gran ja que este tipus de teràpies estan desaconsellades per l’OMS per induir al suïcidi entre altres perjudicis per a la salut”.
Per a Ferri “el qüestionament d’este llibre no té res a veure amb la llibertat d’expressió si no amb ser còmplice d’un delicte d’odi. Des de Compromís entenem que no es pot permetre la difusió d’este tipus d’obres i per això reclamem la intervenció de les administracions públiques”.