Durant la pròxima legislatura la Mostra Internacional de Pallassos de Xirivella farà 20 anys. Un esdeveniment que any rere any plena d’orgull als xirivellers i xirivelleres. No només per la seua qualitat i el prestigi assolit, sinó també per constituir un element de cohesió i una vertadera senya d’identitat de Xirivella.

Barberà, candidat a l’alcaldia de Xirivella per BLOC-Compromís, afirma que la mostra té un gran potencial que no s’està explotant. En paraules de Barberà ‘la Mostra representa un tsunami de creativitat i màgia, d’il.lusió i de rialles, un missatge d’amor que hauríem d’allargar més enllà de les dos setmanes que dura.

BLOC-Coalició Compromís aposta per fer la vida de Xirivella més pallassa, amb la finalitat d’extendre valors com la transparència, la il.lusió, o la honradesa a la vida diària dels xirivellers i xirivelleres. Aquesta proposta es concreta, com a primera iniciativa, en la creació d’un projecte educatiu d’introducció dels valors clown dins de les aules. El projecte es vehicularia a través del Consell Escolar Municipal. També es realitzaria un conveni de col·laboració amb el Centre de Formació i Recursos del professorat (CEFIRE) per a que els mestres interessats pogueren rebre, dins del seu horari de formació, un curs acreditat impartit per pallassos professionals que els ensenyen les tècniques necessàries i els guien en el disseny i el desenvolupament d’un treball d’introducció del món clown dins de l’aula. Assignatures com alternativa, educació física o música serien les principals beneficiàries.

Fruit d’aquest treball al mes de juny, es podria celebrar un festival escolar al Teatre Municipal per disfrutar dels espectacles preparats. Als guanyadors se’ls obriria un espai dins la programació de la Mostra Internacional de Pallassos de Xirivella. Una possibilitat seria que els xiquets seleccionats feren o participaren en el pregó de la Mostra.